KOEK

Kunst Op Een Koekje

29 juni 2018
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Drie keer is scheepsrecht toch?

wat-betekent-3-maal-is-scheepsrecht-733
Over het algemeen ben ik er vrij goed tegen bestend. Dat geregel rondom de medische afspraken. En meestal gaat het eigenlijk ook allemaal vlekkeloos. Wat er de afgelopen weken aan de hand is weet ik dus niet maar wat er ook maar fout kán gaan, gaat ook daadwerkelijk fout.

Het begon met de afhandeling van het papierwerk met betrekking tot Wessel zijn hoortoestel. Nog steeds, na ruim een half jaar, hebben we geen machtiging ontvangen van de zorgverzekeraar zodat het toestel ook vergoed zal worden. Ergens liggen onze papieren op een stapeltje en verschuiven van bureau naar bureau om elke keer opnieuw onderaan de stapel te komen. Dus maar weer een notitie op het to-do-belrondje om zaken op orde te krijgen.

De apotheek is na verandering van huisartsenpraktijk ineens Wessel zijn gegevens kwijt en wil zijn herhaalmedicatie niet meer verlengen omdat hij inmiddels zelf ingeschreven staat bij een andere apotheek. Wéér een discussie over hoe we het met de vorige huisarts en zijn assistentes af hebben gesproken. Adem in, adem uit…

Toen vorige week de afspraak bij de KNO arts door een verkeerde planning niet door kon gaan was ik eigenlijk al redelijk door mijn engelengeduld heen. Maar goed, het kan gebeuren. Ik ben eigenlijk ook nog altijd zo dat mensen foutjes kunnen maken, ik begrijp best dat er zo nu en dan iets niet helemaal gaat zoals het zou moeten. Dat er een storing in het systeem zit of dat degene die de computer aanstuurt niet helemaal zijn dag heeft.
De dag na ons bezoekje kreeg ik namelijk al een telefoontje dat we de week erop terecht konden. Prima, plan maar in want ik wil toch echt graag zo snel mogelijk een gesprekje voeren met de KNO arts.

Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen dinsdag was het dus opnieuw zover, we konden eindelijk terecht. Vol goede moed een extra vrije dag aangevraagd van school, de planning van thuis en van de woongroep compleet op de kop gezet en Wessel weer voorzichtig voorbereid op opnieuw een aangebroken week. Aangekomen op de afdeling meld ik me zoals altijd bij de balie. Wessel was intussen de speelhoek al ingedoken en aan het spelen.

De juffrouw achter de balie moet twee keer mijn naam navragen en kijkt kritsch op haar scherm. “Heeft u geen brief ontvangen?”. Nee, de afspraak is telefonisch gemaakt op het laatste moment en zal ik waarschijnlijk niet op tijd binnen hebben gehad. “Ik zie geen afspraak voor u staan vandaag mevrouw”. Mijn haren gaan overeind staan en ik voel een lichte golf van verontwaardiging opkomen. Ik doe mijn best om de beste juffrouw niet direct de huid vol te schelden maar onderdruk het nog even netjes. Laat haar maar even uitzoeken waar de fout ligt.

Ze belt naar de afdeling planning, naar de KNO arts en naar een andere collega achter de schermen. “Ja mevrouw, er schijnt iets niet goed te zijn gegaan met de planning, ze hebben uw afspraak wel in het systeem gezet maar vervolgens zijn ze vergeten om de afspraak in te plannen.” Ik denk dat er nu langzaam aan stoom uit mijn oren begint te komen en ik voel dat ik zo los ga barsten. Het onvermijdelijke gebeurt en inderdaad word ik flink pissig en met iets hardere stem dan ik normaal van mezelf gewend ben leg ik uit dat dit nu al de tweede keer is dat deze afspraak misgaat en dat ik eigenlijk eis dat we vandaag nog gezien worden. Na het last-minute regelen van deze vrije dag wil ik niet zomaar afgewimpeld worden.

Maar hoe ik het ook wend of keer, een plekje is er niet in te plannen en we zijn opnieuw voor Jan met de korte achternaam gekomen. Witheet verlaat ik samen met Wessel de afdeling met een nieuwe afsprakenbrief in mijn tas. Wessel begrijpt niet waarom hij ineens niet meer naar de dokter hoeft en heeft gelukkig niets in de gaten gehad van het tumult bij de balie dus ik zeg maar dat de dokter ziek is en we een andere keer terug moeten komen. Zonder morren gaat hij met me mee naar huis want een extra vrije dag thuis ziet hij wel zitten.

In de tussentijd ben in staat om een klacht in te dienen en wind ik me op over het feit dat nogmaals duidelijk word dat je echt maar gewoon een nummer bent. Je kunt hemel en aarde bewegen om het zelf allemaal goed voor elkaar te hebben, te krijgen en te houden maar je bent zo afhankelijk van mensen die met je meedenken in plaats van tegen je lijken te werken. Toch ga ik maar uit van het positieve, de volgende afspraak zal ik in ieder geval eerst van te voren nog weer dubbel checken. Bovendien….drie keer zal scheepsrecht zijn toch??

Een reactie op “Drie keer is scheepsrecht toch?

  1. Soms zou je op zo een moment door het lint gaan.
    En ja dan is het soms voor jezelf beter eens tot 3 te tellen en het beste ervan te maken nog.
    Misschien het beste om toch even een check te doen.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: