KOEK

Kunst Op Een Koekje

25 mei 2018
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Blij ei

Met deze zomerse temperaturen kan het eigenlijk niet anders dan dat je wel vrolijk moet zijn. De hemelvaart, pinkster en meivakantie zijn achter de rug en wat hebben we het gezellig gehad. Vrolijkheid ten voeten uit.

Wessel geniet van het blote billen weer in het zwembad. Hij kan op zijn blote voeten door het gras en zijn pop up tentje zorgt voor zijn ontspanplekje waar hij even tot rust kan komen met een spelletje of muziekje. Misschien komt het ook omdat we nog wel een paar leuke dingen hebben gedaan en nog in het vooruitzicht hebben. De jaarlijkse kinderrommelmarkt heeft hij glansrijk doorstaan met zijn eigen portomonneetje en onderhandelingskunsten. Samen koffie drinken met een zelf uitgekozen gebakje en natuurlijk mocht de ijsman ook niet ontbreken met dit prachtige weer.

Zijn relaxte houding werkt aanstekelijk. Want ook voor mij is een paar versnellingen langzamer wel lekker.  In de kringloop heb ik pas een heuse deejay set op de kop getikt. Een muziekpaneel met vooral veel knopjes en herrie maar dat mag de pret niet drukken. Voor 5 Euro heeft zoneman momenteel de tijd van zijn leven. Hip hop word afgewisseld met een flinke beat en zo nu en dan worden zijn eigen zangkunsten flink ondersteund met de echo van de bijbehorende microfoons. Een beetje geheime zender achtige taferelen maar ach…breakie breakie is gelukkig!

Dat intens gelukkige koppie zag ik van de week ook weer terug in de fotoreportage die ik kreeg vanaf de Libelle. Wessel mocht op de woensdagmiddag mee met een van zijn nieuwe begeleidsters. Haar dochter had haar laatste examen gehad en ze gingen samen een kadotje halen in het dorp, voor Wessel alleen al een uitje op zich maar dat bleek pas het begin. Dochterlief kwam met haar vriendinnetje ook in het dorp en zo hebben ze met elkaar nog wat lekkers gedronken op een terrasje. Wessel aan de tomatensap en zichtbaar genietend tussen de dames in op het bankje. Ik zie een glimlach van oor tot oor.

Vanaf het terrasje hadden ze zicht op een gedeelte van het plein waar ze een volleybalveld hebben gemaakt. Wel heel interessant natuurlijk en hij mocht ook daar even meespelen met zijn blote voeten in het zand. En weer spat het plezier ervan af.
Als klapper op de dag hebben ze nog een lekker patatje gegeten. Bij “thuiskomst” op de Libelle moest hij al zijn belevenissen eerst echt even vertellen aan een van zijn vaste begeleidsters die bij de buurgroep aan het werk was. En ook mama moest weten wat hij allemaal gedaan had die dag dus kreeg ik die prachtige fotoreportage met bijbehorend verhaal.

Ik blijf het bijzonder vinden met hoeveel inzet en liefde zoneman door zijn begeleid(st)ers word begeleid. Vooral omdat ze het met zoveel passie doen. Niets is teveel en het enige wat ze willen voor mijn kind is hetzelfde als dat ik dat wil. Ze helpen hem groeien en ontwikkelen nemen hem mee op avontuur en doen dezelfde dingen die ze voor hun eigen kind zouden doen. En dat maakt dat ik enorm dankbaar ben en inmiddels niet meer thuis met een brok in mijn keel zit maar dat ik volledig vertrouwen heb in al die lieve en zorgzame mensen die mijn kind omringen met liefde en dit soort geluksmomentjes….

Een reactie op “Blij ei

  1. Wat leuk om zoiets te lezen.
    Zon en gezelligheid kan wonderen doen.

    Fijn weekend

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: