KOEK

Kunst Op Een Koekje

20 april 2018
KOEK Kunst Op Een Koekje

3 comments

De Hulk

20180419_111645

Tot voor kort bleef een woedeuitbarsting bij Wessel bij een flinke verbale scheldpartij in combinatie met het betere stamp, schop en gooi & smijtwerk. Uiteraard ook nog naast zijn zelfverwonding. Het bijten van zijn handen en polsen, het trekken aan zijn haren en het bonken van zijn hoofd. Bij echte pech trekt hij zelfs zijn nagels eraf.

Je moet vliegensvlug zijn om hem op dat moment te begeleiden en de omgeving zo veilig mogelijk te houden zodat hijzelf en de omgeving zo min mogelijk beschadigingen oplopen. Wanneer je het op videomateriaal terug ziet dan zie je mij er als een soort vliegende kiep achteraan rennen om in ieder geval zijn bril en hoortoestel van vernieling te redden. Tegelijkertijd stuur ik hem zo veel mogelijk bij muren en deuren vandaan want die worden in dezelfde vaart getroffen. En dat doet pijn, wat vervolgens tot nog meer frustratie leid.

Al passen we zoveel mogelijk scripts, duidelijkheid en structuur aan, af en toe gaat het gewoon nog flink mis. Verklaren kunnen we het niet altijd maar meestal is het een combinatie van factoren. Inmiddels weten we helaas niet beter en hopen we dat hij zo snel mogelijk weer “bij” is. Vasthouden en kalmerende woorden helpen niet, die komen niet eens binnen en dus moet hij op die momenten even afkoelen in zijn veilige ruimte. Zijn Safe Space. Prikkelarm en bekleed met zachte wanden waar hij even flink kan uitrazen zonder zichzelf al teveel te verwonden.

Maar sinds kort heeft Wessel daar ook weer iets nieuws bedacht. Sinds een paar weken veranderd hij, meestal dus in een boze bui, in de Hulk. Je kent hem vast wel, die enorme groene spierbundel die letterlijk en figuurlijk uit zijn kleren scheurt. Zoneman veranderd gelukkig niet groen van kleur maar wel scheurt hij (uit) zijn kleding. Een enorme oerkracht komt blijkbaar naar buiten want het lijkt wel zo’n kleine hooligan die zijn trui, blouse of t-shirt als eerste van zijn lijfje scheurt. Vervolgens is zijn hemd aan de beurt gevolgd door zijn onderbroek. Tot nu toe zijn de spijkerbroeken gespaard gebleven, waarschijnlijk zijn die toch nog echt iets te stevig.

Soms hebben we pech en is het niet alleen in een boze bui maar ook “gewoon” in de nacht. Zo zien we namelijk s’morgens ook zijn pyjama, lakens en kussensloop in lappen voor ons klaar liggen. Blijkbaar geeft het scheurende geluid een vorm van bevrediging en heeft het een kalmerende werking. En dus heb ik, nadat ik van de week zijn nieuwe trui en t-shirt als poetslap terug kreeg, bedacht dat we maar een paar kranten in zijn safe space moeten leggen. Niet om te lezen uiteraard, maar om te scheuren. Eens kijken of dat helpt of dat we dan weer hele andere taferelen gaan beleven…

Advertenties

3 reacties op ‘De Hulk

 1. Soms is het zo onbegrijpbaar en doe je alles eraan om hem te helpen. Tot je weer het juiste gevonden hebt.
  Je wilt dan zo helpen en je zorgt zo voor hem dat er geen zware pijn kunnen ontstaan, maar soms sta je gewoon machteloos. Net zoals met de kleding. Dat toch veel geld kost en waar spijtig genoeg je zoon geen besef van heeft.

  Aum Shanthi

  Like

 2. Wat allemaal een elende voor jullie gezin en het is zo een fijn mannetje

  Like

 3. Pingback: Welles Nietes

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: