KOEK

Kunst Op Een Koekje

13 april 2018
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Babybezoek & Pyjamadisco

20180409_211642[1]
Wessel heeft het ontzettend naar zijn zin op zijn woongroep de Libelle. Gelukkig maar want ik zou niet weten wat ik zou doen als dat niet zo zou zijn. Met plezier gaat hij er naartoe en vraagt zelfs vaak na een paar dagen thuis wanneer hij weer terug gaat. Voor mij een duidelijk teken dat het goed zit natuurlijk.

Elke week is er weer wat anders te beleven en ook deze week was er ook weer van alles te doen. Verhuizing en afscheid van woongroep genootje P., de fotograaf kwam langs en ze kregen bezoek van een baby. Natuurlijk kreeg ik ook meteen een mooie fotoreportage via de App. En ondanks dat er een traan naar beneden biggelt voelt het alsof ik toch een beetje dichtbij hem ben.

Dat het er anders is dan thuis is een ding wat zeker is. Ondanks dat we geregeld leuke dingen ondernemen is het thuis maar saai. Integenstelling tot op de Libelle, waar het meestal juist een drukte van belang is. Speelkameraadjes van klein naar groot, een gigantische speeltuin en altijd wel iemand om je heen of wat te doen. Voor Wessel heerlijk. Hij houd van gezelligheid en drukte om zich heen. (In tegenstelling tot mij want ik heb zo veel mogelijk stilte in mijn hoofd nodig om de pijn een beetje dragelijk te houden.) En is het hem toch te druk en raakt hij overprikkeld zoekt hij wel ergens een plekje waar hij even zijn rustmomentje vind.

Maar inmiddels begint het ook op de woongroep aardig rustig te worden. Vorig jaar zijn er al twee huisgenootjes verhuisd en ook deze week vertrekt vriendje P. dus naar zijn nieuwe huis. Hij is inmiddels achttien en gaat nu dichterbij zijn ouders in de buurt wonen. Als soort van afscheid hebben ze deze week een pyjama disco gehouden. En het geluk straalde duidelijk van zijn koppie. Wat kun je hem toch gelukkig maken met zoiets simpels. Muziek (samen DJ spelen) en discoverlichting en ze gingen met zijn allen helemaal los. Zo wordt afscheid gevierd…niet verdrietig maar met feest!

En zo zijn ze nu ineens nog maar met zijn drietjes. P. is nu de oudste op de groep en Wessel zijn grote voorbeeld. Hij is zestien en loopt inmiddels stage. Hij is rustig en legt Wessel duidelijk uit wat er moet gebeuren. Wessel neemt het, vaak in tegenstelling tot wanneer wij iets vragen, van hem zonder gemopper aan. Ze luisteren en maken samen muziek en spelen samen spelletjes op de spelcomputer. Vriendinnetje A. van vijftien is daarentegen heel rustig. Ze praat niet en werkt met verwijzers. Wessel helpt haar vaak even mee en zet ook muziekjes voor haar aan. Heel fijn die interactie met zijn “grote broer en zus”. Binnenkort komt er een dagje in de week een nieuw logeetje en is Wessel is niet meer de jongste van de groep maar wordt hij zelf “grote broer”.

Als klap op de vuurpijl kon Wessel alvast even oefenen deze week. Want Wessel zijn begeleidster kwam met haar pasgeboren baby even op bezoek. Wessel is van kleins af aan al ontzettend gek op baby’s. Het liefst kijkt hij in elke kinderwagen die hij onderweg tegenkomt en wil de baby even knuffelen. Heel lief en zorgzaam worden baby’s van haar tot teentjes bestudeerd. Helemaal in zijn nopjes ontfermde meneer zich nu dus ook over het kleine hummeltje. Zo trots als een pauw wandelde hij met kinderwagen over het terrein en voor eventjes was hij nu alvast de grote broer….Wat is het toch genieten!

 

Een reactie op “Babybezoek & Pyjamadisco

  1. Zo zie je hij is in goede handen en geniet van daar te zijn.
    Laat als mama maar eens een traantje deze is ook van geluk.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: