KOEK

Kunst Op Een Koekje

29 januari 2018
KOEK Kunst Op Een Koekje

5 comments

Help dromen waar te maken!

Laat de wensen van de kinderen van VISIO uitkomen!

Ik ben Wiarda, moeder van Wessel die bijna 11 jaar word. Wessel is slechtziend en heeft het Smith Magenis syndroom. Sinds een paar jaar kan Wessel, vanwege zijn 24 uurs zorg, meervoudige handicap en slechtziendheid, niet meer continu thuis wonen. Hij logeert nu doordeweeks op de Libelle, een van de vier woon- en logeergroepen van Koninklijke VISIO in Haren.

Op het terrein kunnen ze naar school of hebben dagbesteding, kunnen logeren of zelfs wonen. De meeste kinderen hebben naast een visuele beperking ook nog een (ernstige) meervoudige handicap. Zowel lichamelijk als geestelijk, sommige zelfs blind en doof.

Zoveel wensen
In navolging van ons succesvolle inzamelingsproject van vorig jaar waarbij we de woon- en logeergoepen hebben voorzien van nieuw en veilig buitenmeubilair, hebben we niet stilgezeten. De kinderen en begeleiders hebben afgelopen zomer kunnen genieten van het samen buitenzijn op de nieuwe buitensets en zo kwamen er steeds meer ideeën los om nog meer wensen te gaan vervullen.

Want ondanks dat de potjes voor extra voorzieningen steeds leger raken, blijven de wensen van de kinderen groeien.

20170817_155028 DSC_2773aaaa
Wensenbord
We zijn rond de tafel gaan zitten en hebben de wensen op het wensenbord geprikt.
Zo willen de beide woongroepen Libelle en de Krekel heel graag een zitbad hebben, de kinderen houden ontzettend van de ontspanning in water en voor hun is dat dus een soort van therapie. Verder zou de snoezelruimte wel voorzien mogen worden van een nieuw ontdekkings- en zintuigprikkelende inrichting, beginnen de eettafel en stoelen aardig te slijten en een goede stevige parasol voor buiten wel heel fijn zijn.

 

Zoals je kunt lezen wensen in overvloed en is de ene wens makkelijker en sneller uitvoerbaar dan de andere. Helaas zijn we voor de aanschaf van dit soort “extra’s” grotendeels afhankelijk van giften en donaties. En daarom blijven we bezig met inzamelingsprojecten om dit mogelijk te kunnen maken.

Wie helpt mee dromen waar te maken?
Dus ik hoop dat iedereen die dit bericht leest iets voor ons, en dan vooral voor de kinderen en hun begeleiders, iets zouden kunnen of willen betekenen. Dit kan in de vorm van een financiële bijdrage maar natuurlijk ook in de vorm van de gewenste spullen waar we wat mee kunnen doen.

Hoe kan ik helpen?
Dus ik hoop dat iedereen die dit bericht leest iets voor ons, en dan vooral voor de kinderen, iets zouden kunnen of willen betekenen. Elke donatie is daarom ook meer dan welkom.  Uiteraard kan dit in de vorm van een financiële bijdrage maar natuurlijk ook met de gewenste spullen of materiaal waar we wat mee kunnen doen. Ideeën voor eventuele op te zetten acties mogen natuurlijk ook. Hiervoor kunt u mailen naar: dekniezebietertjes@hotmail.com of kunt u bellen met: 06-52252985

Doneren is mogelijk op Rekeningnummer: NL52RABO0302186905 tnv W. Boneschansker o.v.v. Project maak dromen waar.

Het delen van dit bericht word erg op prijs gesteld!

 

20170702_133536a

5 reacties op ‘Help dromen waar te maken!

  1. Hoop dat de wensen van de kinderen uitkomen mogen.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

  2. Natuurlijk groeien de dromen van deze kinderen. Zij zijn immers kind en willen ook leuke en als het even kan luxe dingen. Heel veel succes met jullie inzamelingsactie. De buitenmeubelen zien er trouwens heel mooi uit.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Project Maak Dromen waar

  4. Pingback: Handgemaakte koekjes op bestelling

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: