KOEK

Kunst Op Een Koekje

18 januari 2018
KOEK Kunst Op Een Koekje

2 comments

Ritme

pexels-photo-258291 (1)
Eindelijk, de drukte van de feestdagen is voorbij en na de kerstvakantie beginnen we langzaam weer in het “normale” ritme te komen. We hebben het ontzettend gezellig gehad en hebben genoten van de dagen samen, eigenlijk ging het ook best relaxed en heeft hij zich heel goed door de dagen heen weten te werken. Wel met veel scripts, verbale ondersteuning en begeleiding maar hij heeft een dikke duim en behoorlijk wat complimentjes verdiend.

Totdat de vakantie weer voorbij was. Het was voor Wessel weer behoorlijk omschakelen. Veel boosheid en frustratie, zijn plekje weer opzoeken en opnieuw iedereen testen hoever hij kan gaan.

Eigenlijk weten we niet anders, het gaat zoals het elke vakantie gaat. De onrust begint al op te bouwen in de aanloop naar een vakantie. Dan ís het eindelijk vakantie en is het eerst wéér opnieuw wennen aan een toch net iets minder gestructureerde dag dan op school. Onverwachte visite, telefoontje tussendoor of iets anders wat het toch al fragiele dagritme net iets anders maakt dan hij gewend is.

Wanneer je net in het nieuwe ritme zit, alles voor zover mogelijk weer een beetje gemoedelijk gaat, is de vakantie weer voorbij en begint de gewenning opnieuw. En zo dus een aantal keren in het jaar. Ondanks verschillende methodes, planningen, gebruik van pictogrammen en aftellen op de kalender blijft het iedere vakantie en ieder jaar hetzelfde verhaal.

Het zou zo mooi zijn als we gewoon altijd in hetzelfde ritme door kunnen bewegen. Kunnen we niet gewoon de vakanties afschaffen? Het zou voor ons geen verkeerde optie zijn, in ieder geval om net iets meer rust te kunnen bewaren in toch al zo’n onrustig hoofdje. En volgens mij ben ik niet de enige die daar zo over denkt, ik heb al meer ouders dezelfde wens uit horen spreken. Natuurlijk gun ik iedereen een vakantie, we hebben allemaal onze rustmomenten nodig. Maar voor de kindjes die zo gehecht en afhankelijk zijn van continue ritmes zou het een verademing zijn.

Maar gelukkig kunnen we weer eventjes ademhalen, in ieder geval tot de volgende vakantie. Begint het ritme langzaam maar zeker weer terug te komen en sneuvelen er week na week weer net iets minder spulletjes. We wensen dat dit nieuwe jaar ons weer nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen gaat bieden. Vastberaden om er ook dit jaar weer uit te halen wat erin zit. Het geluk te halen uit de kleine dingen en vooral veel te genieten van de momenten die we samen mogen zijn. Mijn wens voor iedereen…

Advertenties

2 reacties op ‘Ritme

 1. Als de ritme terugkeert kan je ook even tot rust komen. En kan je weer alle energie stoppen tot de volgende vakantie. Want ook zoiets wil je niet missen als ouder.
  En als moeder wil je maar het allerbeste voor je zoon.
  Maar je mag ook jezelf niet vergeten he.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 2. Wat fijn dat het zo goed gegaan is en dat de vakantie voor Wessel toch goed verlopen is. Goed hoor die dikke duim. Zowel voor Wessel als voor zijn mama en papa. Zoiets doe je met z’n allen. Wel lastig dat hij elke keer weer zo moet wennen. Die vakanties zijn gewoon niet geweldig. Tja afschaffen dan maar he wel zo handig voor de rust van de kinderen 😉 Hier op het kinderdagcentrum (tot 4 maximaal 5 jaar) kunnen de kinderen 50 weken per jaar terecht en mogen de ouders zelf kijken wanneer de kinderen vakantie nodig hebben. Dat is wel zo prettig. Zo kon ik met de kerst zeggen dat hij 2 weken kreeg ipv 1 week. Zoonlief had toch nog genoeg vakantie dagen staan. Zes weken zomervakantie zie ik echt niet zitten met hem bijvoorbeeld.

  Like

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: