KOEK

Kunst Op Een Koekje

30 december 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Haail en Zegen

pexels-photo-285173
Nu de jaarwisseling alweer bijna een feit is, iedereen zich vol heeft gegeten met al dat lekkers wat bij de decembermaand hoort, maakt het grotendeel van de bevolking zich alweer op voor de eindbalans. Hoe hebben we het afgelopen jaar gedaan maar vooral wat doen we volgend jaar anders?

Zoals jullie wellicht wel weten doe ik niet aan goede voornemens. ik vind dat je die niet alleen met de wisseling van het jaar toe moet passen, maar het hele jaar door. Als je iets wilt veranderen moet je dat meteen doen en niet wachten op een magische dag zoals 1 januari. Maar ja, dat ben ik. Ik heb me ook schuldig gemaakt aan de consumptie van (veel) teveel lekkernijen aan het einde van dit jaar en dat is merkbaar aan mijn broeken die toch echt wat aan de strakke kant zijn geworden. De emmer met vers gebakken nieuwjaarsrolletjes waren ook weer té lekker. En eerlijk is eerlijk, het is toch ook bijna niet te doen om al dat lekkers te weerstaan? Toch is de rem er weer op gezet. Vandaag en morgen zijn het uiteraard nog wel de zelfgemaakte oliebollen van opa maar dat was het dan ook echt wel.

Dus geen goede voornemens voor mij, maar toch zijn er wel dingen waar ik volgend jaar wel door mee wil blijven gaan. Het blijven consuminderen is daar een van. Ik ben er de afgelopen jaren al flink mee begonnen maar ik denk dat ik nog wel een stapje verder kan. Mijn projectje om een jaar lang geen nieuwe kleren te kopen mislukte al na een paar maanden. Al was het geen nieuwe kleding maar tweedehandse, te leuk om te laten hangen items, eigenlijk waren ze niet echt nodig. Maar het was wel een verandering in mijn mindset.

Het nieuwe jaar ga ik proberen om er nog iets bewuster mee om te gaan. Het opruimen van overbodige spullen zorgen hopelijk ook voor wat meer ruimte in mijn hoofd. En als ik toch echt iets nodig heb ga ik eerst een kijkje bij de kringloop nemen. Daar liggen namelijk spullen die al geproduceerd zijn en alleen wachten totdat iemand anders het nodig heeft. Door hergebruik maak ik mijn ecologische voetafdruk toch wel een klein stukje beter. Zo voelt het ook beter voor mezelf. Mijn piepkleine stukje bij dragen aan een betere maar vooral schonere wereld.

Maar waar het eigenlijk om draait zijn natuurlijk helemaal niet de spullen maar de gezondheid van jezelf en je naasten. En dat is dit jaar toch weer een heel fijn draadje gebleken. De komst van nieuw leven werd te rap afgewisseld met verlies en kwetsbaarheid. Geluk en blijdschap werden overschaduwd door zorgen en verdriet. Het leven is helaas niet maakbaar. Het is keihard en bij tijden gewoon echt niet leuk. Natuurlijk zijn er lichtpuntjes die het dragelijk maken maar die moet je willen blijven zien. Erop vertrouwen dat je juist door die kleine gelukjes een mooi plaatje blijft houden.

En dat geldt voor iedereen. Gezondheid, liefde, geluk en voorspoed is waar je voor leeft. Het zijn de typische cliché’s, maar ze zijn zo waar. Ik ben dankbaar voor alle liefdevolle woorden, steun en kleine gelukjes die me het afgelopen jaar hebben geraakt. Mij de wil, de kracht en onvoorwaardelijke steun hebben gegeven om vooruit te kunnen blijven kijken. Daarom wens ik iedereen die met me meeleest en meeleeft een heel mooi en liefdevol, maar vooral gezond 2018. En op zijn gronings: Veul haail en zegen!

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: