KOEK

Kunst Op Een Koekje

7 december 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

2 comments

Sinterwessel

IMG-20171206-WA0004
Het is de eerste keer dat wij Sinterklaas niet vieren thuis. Ondanks dat Wessel nog heilig gelooft in de man met mijter en zijn gevolg viert hij het dit jaar voor het eerst Sinterklaas op zijn woongroep de Libelle.

De opgebouwde spanning in de afgelopen weken, het maken van een surprise-robot voor zijn klasgenootje en het zetten van zijn schoen op iedere zaterdagavond hebben we wel van samen mogen beleven. Niet iedere keer met succes overigens want de opgebouwde onrust in zijn hoofd en lijfje zijn deze weken duidelijk voel- en merkbaar. Als resultaat hebben we veel dingen kapot zien gaan. De televisie en i-pad zijn gesneuveld in toch wat onbeheersbare buien en het zingen bij zijn schoen ging op de meeste avonden gepaard met veel scheldpartijen in de richting van de schoorsteen.

Maar dat het vieren van Sinterklaas zonder ons niet automatisch minder pret voor hem betekent hebben we gelukkig wel kunnen zien. Hij heeft zichtbaar een geweldige dag gehad. Eerst de sinterklaasviering op school en s’avonds kwamen Sint en pieten nog een bezoekje brengen op de woongroep. Natuurlijk was ik ontzettend benieuwd naar zijn belevenissen en reacties en ik merkte dat ik toch wel de hele dag ermee bezig ben geweest. Gewoon het zien en horen van zijn belevenissen heb ik gemist.

Gelukkig heeft het hele team me op de hoogte gehouden. Ontzettend fijn en dat gaf toch een stukje rust. Van school kreeg ik een berichtje dat hij de dag goed en leuk heeft meegedaan. En van de Libelle kregen we foto’s en een filmpje. Hij ging zelf zoeken naar kleine rustmomentjes om zichzelf toch even weer op te laden en bij elkaar te rapen. Zijn zelfregulatie is het afgelopen jaar verbazingwekkend veel toegenomen. En inderdaad, er was duidelijk te zien hoeveel hij heeft genoten, het geluk straalt van zijn koppie.  Zo heerlijk om te zien.

Dat maakt het gemis op zulke dagen toch wel een klein beetje goed. Want ondanks dat we er niet zo dicht bij zijn voelt het toch wel zo.  Hij heeft zichtbaar plezier en kan met volle teugen genieten van alles om zich heen. Een teken van veiligheid en geborgenheid. Hij voelt zich fijn en is zichtbaar happy op zijn plekje. Nogmaals word toch weer duidelijk dat het is de goeie beslissing is geweest. Nog steeds niet minder pijnlijk maar wel beter draagbaar omdat ik weet dat mijn kind zo ontzettend gelukkig is…

2 reacties op ‘Sinterwessel

  1. Het kind is gelukkig op zijn manier en jij bent een gelukkige mama.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: