KOEK

Kunst Op Een Koekje

13 oktober 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Dertien dagen te laat…

d50eb5d49d48cff9bb26d41db4e3a9e4--christmas-lights-beautiful-wallpaper
Ik heb een knoop in mijn maag en mijn hersenen maken overuren. Ik wil schrijven maar mijn gedachten blijven afdwalen naar het nieuws van gisteravond. Anne is niet meer. De afgelopen dertien dagen heb ik, net als de rest van Nederland, de hoop gehad dat ze toch nog ergens levend gevonden zou worden. Maar helaas, haar levenloze lichaam is gevonden in het bos. Wat er is gebeurt zal alleen Anne weten en diegene die haar toekomst en leven heeft ontnomen.

Ik maak me zorgen. Dat een jonge vrouw die besluit een stuk te gaat fietsen nooit meer thuis komt. Vandaag is het Anne, maar wie is het morgen of overmorgen? Is het willekeurig deze mooie jonge vrouw geweest? Is dit de wereld waar we in moeten leven? Beschamend vind ik het. Mijn altijd goede vertrouwen in de mens neemt stukje voor stukje af. Ik wil graag het goede in de mens blijven zien maar ik twijfel of dat nog wel kan.

Mijn oma’s, mijn moeders, mijn tantes, mijn vriendinnen en hun dochters, ikzelf…
Wíj hadden allemaal Anne kunnen zijn. Ik had Anne kunnen zijn, want ook ík ga er regelmatig in mijn eentje op uit. Door de landerijen, in de polder of door het bos. Ver weg van de bewoonde wereld en in ‘The middle of nowhere”. Ik wandel, maak foto’s en maak zo mijn hoofd leeg. Mijn hoofd raakt voorlopig niet meer leeg, Anne zit te diep. Ze heeft me geraakt en ik ga nu onderweg met een ander gevoel. Ik zou me vrij moeten kunnen voelen in mijn eigen omgeving, maar in plaats daarvan ga ik alerter, lichtelijk wantrouwend en achterom kijkend op pad. Kan ik met mijn zelfverdedigingscursus en groene band vechtsport genoeg afschrikken? Wat zou ik kunnen doen als ik tegenover iemand zou staan die het niet goed bedoeld? Het klinkt te gek voor woorden en het maakt me ronduit misselijk als ik erover nadenk maar mijn gedachten malen maar door.

Voor Anne helpt het helaas niet meer, de hulp is te laat. Dertien dagen te laat…..

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: