KOEK

Kunst Op Een Koekje

7 oktober 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Hulptroepen

IMG-20171007-WA0010We gaan weer eens op pad, en na een hele gezellige muzikale autorit halen we opa Petteflat op. Dit behoeft even een korte uitleg; Mijn vader woont sinds kort weer in een flat en omdat hij regelmatig een pet draagt heeft Wessel hem omgedoopt tot opa Petteflat. Opa heeft vroeger bij de vrijwillige brandweer gezeten en natuurlijk wil hij vandaag graag met ons mee. Want oude liefde roest niet.

In Delfzijl organiseert de Brandweer een open dag voor kinderen met beperking. De droom van bijna elke jongen of meisje gaat in vervulling. Alle hulptroepen, dus brandweer, politie en ambulance zijn van de partij en met enorm veel enthousiasme worden de kinderen en volwassenen met beperking ontvangen in de kazerne. Ze mogen aan alle knopjes zitten, sirenes en zwaailampen worden aangezet en (nep) brandjes blussen. Wessel geniet zichtbaar! Eindelijk mag hij ook eens van heel dichtbij beleven hoe het is om een echte brandweerman te zijn. Samen met opa  inspecteert hij verschillende voertuigen worden van boven tot onder, Wessel past de helmen en pakken en we zien een oefening van de jeugdbrandweer. Wessel mag zelfs even ervaren hoe het is om als patiënt in een ambulance vervoerd te worden. Hij heeft namelijk, net alsof natuurlijk, zijn been gebroken.

De organisatie zorgt voor een hapje en een drankje, een brandweer-knutselpakket en kan op de foto als echte brandweerman. De dames en heren van de hulptroepen hebben het werkelijk fantastisch gedaan! Wat een ontzettend leuk initiatief, zeker voor onze kinderen. Op deze manier betrokken worden en een kijkje achter de schermen mogen nemen is iets wat niet zo vanzelfsprekend is voor onze kinderen als ze zelf waarschijnlijk denken. De initiatiefneemster voor deze dag wordt in het zonnetje gezet voor haar inzet en symbolisch erkent met een heuse parel. Bravo brandweermevrouw, dat is zeker een groots applaus waard!!

Als afsluiting drinken we nog een kopje warme chocolademelk en eten we met z’n drieën een gebakje. Ook al kijken we uit over een grauwe zee en grijze regenachtige lucht, onze dag is brandweerrood gekleurd en kan niet meer stuk. Bedankt hulptroepen voor deze bijzondere dag, van ons verdienen jullie allemaal een parel!!

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: