KOEK

Kunst Op Een Koekje

8 september 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Nerveus…..”Klouk” deel 1

Volgens mij was ik gisteren voor de eerste uitzending nog nerveuzer dan voor de opnames van de Kennisquiz Klouk. Toch was het zichtbaar hoorbaar aan mijn piepstemmetje aan het begin dat ik niet helemaal op mijn gemak was daar tussen de spotlights en voor de camera’s. En nu ik mezelf weer terugzie is het toch weer anders dan toen ik daadwerkelijk op de stoel mocht zitten en de vragen van Wiebe mocht proberen te beantwoorden. De helft van de opnames en de bijbehorende vragen was ik, waarschijnlijk door de zenuwen, nadien namelijk alweer vergeten. Mijn slechte korte termijn geheugen helpt daar ook niet echt aan mee denk ik. Maar wanneer je jezelf terugziet op tv op hoort op de radio is het toch een beetje alsof je een buitenaardse ervaring hebt. Je ziet jezelf blijkbaar toch anders dan dat anderen dat doen…

Maar het voorwerk, de voorbereidingen en een kijkje achter de schermen van de opnames zie je natuurlijk ook niet terug in de uitzending. Mijn voorgangers van die avond die zich voor mij moesten bewijzen (ik was bijna de laatste van die avond) en de zenuwen die bij allemaal merk- en soms zelfs zichtbaar waren. Mijn supporters die in het hoekje in de loungeset zaten hoor ik nu tijdens de uitzending ook ergens op de achtergrond wat kletsen, de zware microfoon die aan de achterkant van mijn jurkje gehangen werd zorgde ervoor dat het toch net wat strakker zat dan ik wilde, de make-up was anders dan anders en over mijn zenuwachtige lachje maar te zwijgen….Ach…Jullie zal het ongetwijfeld allemaal niet opgevallen zijn.

Ik ben wel een beetje een nerd op het gebied van wetenswaardigheidjes. Ik kan je op de meest gekke dingen waarschijnlijk wel antwoord geven. Kennisspelletjes zijn ook wel mijn ding maar het was nog nooit in mijn hoofd opgekomen om überhaupt aan een quiz mee te doen. Laat staan een Groningse Kennisquiz. Er kwamen namelijk vragen voorbij die voor mij als geboren “Westerling” toch echt in mijn Groningse inburgeringscursus niet voorbij zijn gekomen hoor. Tot ik dus gevraagd werd door Evelien, een van de assistentes van RTV Noord. Na de uitzending bij Edwin op Noord om aandacht te vragen voor de doneeractie van VISIO in de radio uitzending zei ik toch iets te snel Ja op haar vraag om mee te doen. En tja..wie A zegt moet ook B zeggen toch? Ik hoopte maar dat ik mezelf niet meteen voor schut zou zetten door bij de eerste ronde al af te zijn, maar gelukkig. De eerste ronde zit er op!

En hoewel ik achteraf op sommige vragen over mijn persoontje en wie ik ben toch een ander antwoord had willen geven, moet je toch redelijk ad-rem reageren op tv. En als het eenmaal op beeld staat is er niet veel meer aan te veranderen. Wat me wel benieuwd is wat er precies uitgezonden wordt, welke gedeeltes worden eruit geknipt en wat zenden ze toch uit? Het was een gezellig avondje en dat was merkbaar. De stemming zat er goed in, zowel bij mij als bij mijn supporters. Na inzet van het paard bij de laatste vraag van de eerste ronde blijven er niet veel punten over en helaas moet ik de rest toch echt op eigen kracht en kennis proberen te gaan doen.

Benieuwd hoe het verder gaat? Ik zal de uitzendingen op de blog plaatsen…Vandaag dus dag 1 van Klouk, op naar de volgende vragen!

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: