KOEK

Kunst Op Een Koekje

5 september 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Afsluiten…opladen en opnieuw beginnen

20170825_125556
De afgelopen weken heeft voor mij in het teken gestaan van afsluiten. Ik hou niet van afsluiten, eigenlijk heb ik overal het liefst een open einde waarbij je op ieder later moment zo weer verder kunt gaan waar je gebleven bent. Helaas werkt dat niet zo in de praktijk en moeten dingen, gevoelens of gebeurtenissen toch echt eens een keer afgesloten worden om het een plek te kunnen geven en om weer op te kunnen gaan naar het volgende hoofdstuk.

De vakantie is vandaag officieel voorbij, het was de eerste schooldag voor Wessel en dus weer een nieuwe start. En waar het een afgesloten wordt begint spontaan de volgende uitdaging. In de laatste weken van de vakantie werd het me toch echt pijnlijk duidelijk dat wat ik wil en wat ik kan totaal niet meer met elkaar op één lijn liggen. Zoals ik al eerder heb geschreven in Opladen, wil ik meer dan mogelijk is en dat zorgt ervoor dat mijn, altijd nog aanwezige, schuldgevoel op gaat spelen. Gelukkig was mijn lach tussen de buien door toch weer een beetje terug en we hebben nog een paar leuke dagen gehad. We hebben het 60 jarig huwelijksjubileum van mijn opa en oma gevierd, heeft Wessel nog gelogeerd bij zíjn opa en oma en is hij nog een dagje naar Wildlands geweest, zijn we naar De havendagen in Delfzijl geweest en hebben een rondleiding in een heus schip gehad en allerlei machines kunnen bewonderen. Hebben we een hoop verjaardags feestjes gehad en niet te vergeten; Wessel zelf is 9 jaar geworden! Feest thuis en op de Libelle (30 graden met Taart, Snert en poffertjes ) en het lijkt alsof onze kleine grote man ineens zo groot wordt. Ineens hebben we alweer een levensjaar afgesloten…

Zoals je misschien al had gelezen ging het wisselend in de vakantie, ik had hier en daar al een klein beetje geschreven maar eigenlijk omschrijft niets de impact van onze kleine grote man. In positieve als negatieve zin. We hebben echt een fantastisch mannetje maar het ene moment sta je met tranen in je ogen van het lachen om zijn grapjes en humor en het volgende moment sta je met tranen in je ogen van wanhoop en verdriet. We hebben hele gezellige dagen gehad met een hoop lol maar ook dagen dat ik hem, spreekwoordelijk, werkelijk achter het behang kon kijken. Nou hebben we nergens behang in huis..maar je snapt vast wat ik bedoel. Het schuldgevoel over het niet meer continu zelf kunnen zorgen voor Wessel begint eindelijk een beetje plaats te maken voor ruimte om te kunnen zien dat het de beste beslissing is geweest die we voor hem, en ons, hebben kunnen maken. Maar tegelijkertijd is het een pijnlijk proces, het gevoel te falen in het moederschap. Iets wat ik een plek moet geven en zal moeten afsluiten.

Vandaag heb ik besloten dat het tijd is om opnieuw te beginnen. Net als Wessel begin ík ook maar even met een nieuwe start. Niet op school, maar wat dichterbij. Namelijk bij mezelf. Mezelf een beetje ruimte en tijd te gunnen om op te laden en alles weer wat positiever te kunnen gaan kijken. Door de pijn ben ik soms gewoon echt niet mezelf en zit ik alleen maar ín mijn hoofd. Ik ga weer proberen mijn dagen wat beter in te vullen en mijn grenzen weer goed afbakenen. Het willen en kunnen weer wat beter met elkaar afstemmen en de dagen dat het gewoon niet gaat ook weer toestaan. Een beetje milder naar mezelf…het is niet falen, maar anders kijken.

Deze week begint trouwens ook de Najaarscompetitie van “Klouk”. De Groningse kennisquiz waar ik aan heb meegedaan. Vanaf donderdag 7 september rond 18:20 te zien op RTV Noord. Hoeveel goed geraden antwoorden hou ik nog even in het midden, daar zal ik in een latere blog nog wel verder op in gaan. Waar het vooral om ging was aandacht voor Wessel en de doneeractie voor VISIO. Hopelijk komen we daar ook weer en stukje verder mee en kunnen we nog meer leuke dingen van hun wensenlijstjes af gaan strepen! Nu eerst maar eens afsluiten…..opladen en opnieuw beginnen!

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: