KOEK

Kunst Op Een Koekje

2 augustus 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

2 comments

Blij op Borkum

Blij op Borkum. We hebben een ontzettend leuk dagje gehad. Volop genoten van het mooie weer, de zee, het strand, de beestjes en het eiland. Voor Wessel was het de eerste keer dat hij echt kon zwemmen, lees rollen, in de zee. Tot nu toe zijn we vaak genoeg bij de dijk en in de omgeving van Termunten en Delfzijl geweest, maar voor een duik in de zee was altijd net te koud.

Tot afgelopen maandag dus. We hadden de eerste boot vanaf Eemshaven naar Borkum en dat betekende dus om 6:45 in Eemshaven zijn. En juist deze dag was ik blij dat Wessel altijd op tijd wakker is en dus zijn we om 6:00 uur vanuit Bellingwolde vertrokken. Bepakt en bezakt aangekomen bij de terminal voor de boot konden we inchecken en kon ons avontuur voor die dag beginnen. Wessel was er helemaal klaar voor in elk geval. We werden welkom geheten op het schip en hebben de buggy met tassen eerst maar even gelaten voor wat het was. Eerst maar even een kijkje nemen op het dek en de boot vertrok al, Wessel vond het toch wel erg spannend daar bovenop het dek en wilde liever weer terug naar beneden. Na een kopje koffie en chocolademelk en een inspectie van het toilet en wat grapjes van Wessel over de wc’s “Kunnen we hier ook poepen mama?”, nog eventjes naar buiten gekeken en kwam de haven van Borkum langzaam aan al in zicht.

Het schip meerde aan en we waren op het eiland! Eerst de bus maar genomen naar het centrum waar het nog heerlijk rustig was. De nieuwe vuurtoren bekeken, de duinen in en daarna natuurlijk richting zee, want daar kwamen we toch voor tenslotte? Wat een enthousiasme van mijn kleine mannetje zeg…hij wist niet waar hij kijken moest, allemaal strandkorfjes, zee en vooral zoveel zand. Hups, schoenen uit en rennen maar! Linea recta richting zee en voor ik de bepakte buggy achter me aan gesleept had, (die dingen zijn niet gemaakt voor strand) stond meneer al met zijn voeten in de golfjes.
Stukje voor stukje een beetje verder tot zijn broek natuurlijk nat was. “Mag mijn broek ook uit mama?”, ja hoor..natuurlijk schat, nat was hij toch al wel en mama had er uiteraard al rekening mee gehouden, vandaar de bepakte buggy natuurlijk ;-).

Na de broek volgde binnen een paar minuten zijn onderbroek en daarna zijn t-shirt, tot hij alleen nog maar in zwembroek in de branding lag te rollen. Genieten van de zoute zee, de wind, de krabbetjes en garnaaltjes, de modder en het zand wat lekker tussen je tanden knarst. Zo hebben we de eerste paar uur doorgebracht, krabbetjes en schelpen gezocht en zijn emmertje werd rijk gevuld met alles wat mee moest naar huis als snouveniers. Wessel noemt dat namelijk van kleins af aan al zo….Heerlijk! Wat is het dan toch fijn om je kind zo te zien genieten van de natuur en op te gaan in zijn omgeving.

Na de zee zijn we naar het zoutwaterzwembad geweest, mama wilde toch ook nog wel even zwemmen, maar in je eentje én op Wessel letten én op al je spullen is niet zo handig en zo konden we meteen mooi al het het zand schoon spoelen. Het zwembad was heerlijk, een riesenrutschbahn, bubbelbad en kinderhoek. Genoeg om hem even lekker nog meer te laten ontspannen. Na het zwembad, ontdaan van al het zand ergens lekker gaan eten en vervolgens met het boemeltreintje weer terug naar de haven voor de terugreis. Op de terugweg wilde Wessel toch nog wel eventjes helemaal naar boven op het dek. Het waaide ontzettend hard en dat was toch wel heel erg spannend dat gewiebel daarboven. Nog even wat afleiding gezocht beneden en aangekomen in Eemshaven weer op zoek naar onze auto. Het emmertje met dode krabbetjes, krabbenschaartjes, schelpen en oesters moest ook mee en dat ruiken we thuis nu dus nog.

De terugreis in de auto heeft hij niet eens meer meegekregen want hij was compleet op, bij de eerste bocht lag hij al te slapen tot we bijna thuis waren. Net als Wessel was ook ik bekaf maar het was intens genieten, de hele dag zonder wanklank of geluid van onvrede, zo compleet ontspannen! Zeker voor herhaling vatbaar dus….wij waren blij op Borkum!

 

2 reacties op ‘Blij op Borkum

  1. Wat geweldig om te lezen. Heerlijk zo genieten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: