KOEK

Kunst Op Een Koekje

20 juli 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Waar ligt jouw verborgen inspiratie?

DSC_4182a
Waar haal jij je inspiratie vandaan? En wat is inspiratie eigenlijk? Er komen online allemaal, voor mij als simpele ziel, ogenschijnlijk krachtige leiders voorbij zoals Inspirators, Coaches, Goeroe’s, Verlichters en hoor ik van verschillende kanten van die hernieuwde termen als Non-Dualisme, Spiritueel ontwaken, Verlichting, Mindset en noem het allemaal maar op. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel zijn manier gevonden om hun eigen inspiratie te verwoorden en uit te dragen. Maar waar halen ze hun “wijsheid” vandaan? Door observeren, wereldse reizen, het lezen van boeken, ingevingen van het universum of doodgewoon door het praten met andere interessante mensen?

Ik ben niets van bovenstaande, zoals gezegd ik ben een simpele ziel, heb geen interessante opleidingen genoten maar doe wel mijn eigen ding en volg mijn eigen pad. Mijn inspiratie haal ik uit mezelf, het dagelijks leven, ontmoetingen met interessante maar vaak in andermans ogen, simpele zielen. Bovendien door mijn rugzak(je) met ervaringen; Als vrouw, als vriendin, als moeder van een kind met meervoudige beperking (of mogelijkheden?), als kankerpatiënt, als dochter van gescheiden ouders, als gepest kind en de rest van de rugzak die nog gevuld is met nog inktzwartere pakketjes. Ik heb altijd het motto gehad “What doesn’t kill you makes you stronger” en dat blijkt steeds overduidelijker waar.

Ik ben er ook van overtuigd dat alles in ons leven zijn reden heeft, niets is toevallig en wat er gebeurt heb je een les uit te leren. Klagen heeft geen zin, het zorgt alleen maar voor een negatieve lading die je lichaam van binnenuit opvreet. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt, en wanneer er wordt gezegd dat je geen keuze hebt dan hebben ze het mis. Je kunt namelijk altijd kiezen. Soms is het niet het meest voor de hand liggende of zelfs een ogenschijnlijk onmogelijke keuze maar de keuze is er wel degelijk. Onmogelijk bestaat evenmin in mijn woordenboek, je kunt alles mogelijk maken wat je maar wilt, als je maar in jezelf en je kunnen gelooft zijn wij als mensen tot de meest “onmogelijke” dingen en prestaties in staat. Dat vertel ik ook altijd tegen Wessel, altijd blijven proberen en geef nooit op!

Toen ze me vertelden dat er een tumor in mijn hoofd groeide was mijn primaire reactie om te vluchten. Me te verstoppen voor de realiteit en ik dacht dat mijn wereld ophield met draaien. Toen ik na de operatie nog steeds adem kon halen was de wereld voor altijd veranderd, niets was namelijk nog belangrijker dan het leven zelf. Om vervolgens nog om te leren gaan met de gedachte een tikkende tijdbom in je hoofd te houden heeft ook zijn plekje in mijn rugzak gevonden. Er kan nog wel meer bij namelijk, blijkbaar heb ik een rugzak met dubbele bodem of een waar op magische wijze dingen in kunnen verdwijnen in ieder geval. In de tijd die volgde heb ik in ieder geval de mogelijkheid gehad om te kunnen nadenken en ervaren wat een eye-opener het krijgen van de tumor eigenlijk was. Mijn wereld hield niet op met draaien. Ik leerde op een andere manier kijken en ook denken. Niets is onmogelijk en met een flinke dosis doorzettingsvermogen ben ik erachter gekomen dat we tot zoveel meer in staat zijn dan ik eerder ooit voor mogelijk zou kunnen houden. Persoonlijke groei is van veel grotere waarde geworden. De diepere betekenis van het leven en het om leren gaan met je diepste angsten en gevoelens. Ze aan durven kijken, ze analyseren en een plek geven. Reorganiseren van je systeem, zowel geestelijk als lichamelijk. Met een open blik kijken naar de wereld en te genieten van alle facetten van het leven, met vallen en opstaan blijft het een continu proces.

Ik heb, toen het me nog lukte, heel veel gelezen, kijk nog steeds veel documentaires en luister interessante Podcasts (bijvoorbeeld van Eindbazen). Ik vind het interessant hoe het menselijk brein werkt en wil ook graag het “waarom” achter de dingen weten. Ik zoek graag dingen uit en neem niets ter kennisgeving aan. Ik mag mezelf graag overtuigen. Een echt uitgesproken mening heb ik meestal niet, ik luister graag en kan me daarnaast namelijk te vaak inleven in beide kanten van het verhaal. En wat maakt de mens en die verhalen nou eigenlijk zo interessant? Is het omdat we onszelf graag optrekken en opkijken naar iets wat boven ons staat, onszelf kunnen en willen identificeren of juist spiegelen aan een ander? Waarom hebben we zo vaak de drang om de rest van de makke schaapjes te volgen?

DSC_4221
Ik denk zelf dat de grootste inspirator in onszelf verborgen zit. Iedereen heeft zijn eigen unieke talent en is hier op de wereld gekomen op op zijn manier de wereld een stukje mooier te maken, zijn steentje bij te dragen aan de creatie van het universum. Je moet het alleen leren zien en aanvaarden. Ik denk dat je hier de grootste voldoening uit kunt halen. En het zit hem vaak in de kleine dingen, een gevoel van medeleven, blijk van waardering, een compliment, een kleine aanraking. Het kan zoveel meer doen met een mens dan iets van materiële waarde.

Dus wil je iets veranderen in je leven? Begin dan eerst eens om jezelf onder een vergrootglas te leggen, probeer om tot het diepst van je vezels te voelen waar het bij jou eigenlijk om draait. Waar wordt je blij of gelukkig van? Heb je doelen of wil je dingen bereiken in je leven? Zet je zelf op een voetstuk, Groei en Ga ervoor, gooi jezelf in het diepe en je zult zien dat je kunt zwemmen…al is het spartelend en heb je niet de kunsten van een schoonzwemmer, De vaak verborgen en betere wereld ligt in jezelf en wordt dus je eigen inspirator….

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: