KOEK

Kunst Op Een Koekje

28 juni 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Matching

Misschien dat iemand het herkent, Matching. Alles moet bij elkaar passen, qua vorm, structuur maar bovenal qua kleur. Ik hou van mensen kijken en observeren. Er vallen me dan ook allerlei, vaak onbenullige, dingen op. Hoe kan iemand in hemelsnaam s’morgens bedenken om een rode broek met daarop een roze top met print, een bruin of beige vestje, paarse sokken met groen werkje en daarbij ook nog een paar zwarte gympen aan te trekken?
Ik denk weleens of ik nou echt zo’n pietlut of perfectionist ben en alleen mij dat soort dingen opvalt? Hoe bedenk je het….is het gewoon een kwestie van smaak, desinteresse of gemakzucht? Misschien wel een samenloop van al die dingen tegelijk…

download (15)
Hoe dan ook, ik kan me dus bij veel mensen verbazen. Mij zul je er waarschijnlijk niet snel op betrappen, of ik moet wel in een hele gekke bui zijn. Zelfs mijn “huiskleding” past meestal nog bij elkaar. En echt heel veel moeite doe ik er ook niet voor eigenlijk. Het klopt gewoon voor mijn mening of het klopt niet. Natuurlijk is het ook wel makkelijk dat ik vaak zwart draag als basis en daarbij bijna alles wel past. En waarschijnlijk ben ik gewoon hartstikke saai en niet hip, maar toch…

Hetzelfde “probleem” heb ik bij sieraden, ik vind snel iets teveel en goud en zilver samen vind ik persoonlijk ook niet zo mooi samen staan. Het is óf goud óf zilver (tinten), natuurlijk kan het weer wel gecombineerd worden met andere kleuren maar niet samen.

En dus had ik pas een zoektocht. Ik had namelijk de prachtige gouden Libelle ketting gewonnen met mijn Mooiste Brief. Een mooi fijn gouden kettinkje met Libelle hangertje, onderaan de Libelle hangt een klein rond Labradoriet steentje. Ontworpen en handgemaakt door Petra Reijrink. Petra ontwerpt en maakt haar sieraden geïnspireerd door en met elementen uit de natuur. Ontzettend mooi in ieder geval en ik ben er ook best trots op dat ik een van haar, speciaal voor tijdschrift de Libelle, ontworpen ontwerp mag dragen. Het zal waarschijnlijk wel vreemd klinken maar het voelt alsof Wessel nu nog dichterbij me is. Maar goed, ik heb Petra benaderd en bedankt voor haar mooie ontwerp en gevraagd of ze eventueel ook bijpassende oorbellen, passend bij de hanger, voor me zou kunnen ontwerpen. (Het moet natuurlijk wel weer bij elkaar passen…;-))

Na een heel lief bedankje kreeg ik te horen dat ze verschillende ontwerpen voor me had die ook bij de hanger zouden passen. Hoewel Petra’s sieraden collectie helaas (nog) niet in het Noorden van het land is vertegenwoordigd kon ik gelukkig wel ideeën opdoen op haar website en Facebookpagina. Afhankelijk van wat ik zou willen, lang, kort, uitbundig of eenvoudig kon ik een keuze maken uit hele mooie en vooral bijzondere ontwerpen. Uiteindelijk zijn het een paar mooie hangertjes geworden, hetzelfde groenige steentje als in de hanger zit en een klein stukje (bamboe) koraal.

20170530_14355220170530_143814

20170530_144226

Toen ze in een klein pakketje thuis werden afgeleverd, prachtig ingepakt in mooi papier en bijpassend doosje kon mijn geluk niet op….Het klopt weer, het is weer matching!

Nogmaals ontzettend bedankt Petra en hopelijk kunnen we je ontwerpen op termijn ook in het Noorden gaan bewonderen, ik ben fan in ieder geval…

 

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: