KOEK

Kunst Op Een Koekje

31 mei 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

2 comments

Blote Billen Weer

Ongetwijfeld hebben jullie net zo genoten als wij afgelopen weekend. Van het mooie weer heb ik het dan over natuurlijk. Zoals ik al eens eerder blogde wonen we praktisch het het halve jaar buiten. Buiten slapen, eten, spelen en inmiddels badderen. Zodra de temperaturen het een beetje toelaten wordt ook het zwembadje meteen geïnstalleerd. Zoneman wil echter het liefst bij de allereerste zonnestralen in het zwembad, maar dat kan natuurlijk niet. De zon is er dan wel maar of de temperaturen nou echt zo hoog zijn dat we languit in het ijskoude water kunnen vertoeven is een tweede. Wessel moet wachten totdat het Blote Billen weer is. In ieder geval totdat het zo warm is dat je in je blote billen buiten zou kunnen lopen.

Bij Wessel is dat namelijk het geval, hoewel hij toch echt zo veel mogelijk zijn zwembroek aan moet houden van mij houdt hij echt niet van dat natte plakkerige ding en loopt dan ook het liefst in zijn blote billen. Vandaar dat we het in huize kniezebietertjes pas het zwembad opzetten wanneer de temperaturen het toelaten dat je in je blote billen naar buiten kunt! Begrijpelijk voor Wessel en vraagt dan ook echt geregeld of het al Blote billen weer is ;-))

Wanneer het dan eindelijk zo ver is dat we het zwembad op hebben geblazen en gevuld met, voor mij ijskoud water, zit zoonlief dan namelijk ook echt het liefst de hele dag in bad. Tot hij eruit komt als een oud gerimpeld mannetje, tussentijds uiteraard goed ingesmeerd tegen de felle en soms stekende zon, maar dat mag de pret niet drukken. Dit jaar heeft Wessel een aantal vriendjes in bad. Snorkel en duikbril mogelijk natuurlijk nooit ontbreken en worden ieder jaar vernieuwd, maar ook verschillende bootjes, vissen, emmertje en edelstenen die van de bodem opgedoken kunnen worden. Dory is dit jaar favoriet. Van de gelijknamige Disney film natuurlijk. Een robot-vis die op batterijtjes zelf de diepzee ontdekt. (Het zwembad is namelijk omgetoverd tot diepzee dit jaar ). Samen met Dory gaat Wessel op tocht in de diepzee, praten ze samen walvistaal en ook worden torretjes of beestjes die per ongeluk ter water zijn gestort vakkundig en vol overtuiging gered met de reddingsbootjes door de beide diepzeeduikers. Genieten is het! Zowel van het mooie weer als van de rollenspellen. Hij vermaakt zich, soms met een beetje aanmoediging en nieuw bedachte ideetjes, ontzettend goed.

Ondanks dat hij nog steeds geen zwemdiploma heeft is er van watervrees geen sprake en water tot zijn middel als hij zit is ook echt geen probleem. Natuurlijk moet je hem nog steeds niet alleen laten, maar dat kan bij geen enkel kind vindt ik eigenlijk. Zwemdiploma of niet.

Gelukkig wonen we vrijstaand en hebben we een besloten tuin zodat het ook geen enkel probleem is dat meneer in blote billen in en rond het zwembad vertoeft. Af en toe verlaat hij het zwembad en ruilt deze even in voor het speelhuisje of nestschommel en keert daarna heerlijk weer terug in het verkoelende bad. Soms moeten papa of mama ook mee in de diepzee en ook wij vinden dat op die warme dagen geen enkel probleem natuurlijk. Al moet ik wel zeggen dat de diepzee een redelijk formaat heeft voor drie personen maar zoonlief dan toch het liefst bovenop mama kruipt. Zijn eilandje in de oceaan.

In ieder geval hopen we op nog veel meer van deze heerlijke zonnige en vooral warme blote billen dagen. Laat de echte zomer maar komen!

2 reacties op ‘Blote Billen Weer

  1. Pingback: Het aftellen is begonnen….Vakantie!! – Welkom bij De Kniezebietertjes

  2. Pingback: Blij ei

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: