KOEK

Kunst Op Een Koekje

21 mei 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

3 comments

Gezondheid; Zelfhelend vermogen

download
Afgelopen week ben in samen met mijn moeder naar een lezing geweest van de
Power Academy. Misschien bekend, maar misschien voor jullie ook nog helemaal onbekend. Het ging in deze lezing over Vrouw en Hormoonhuishouding.

Tijdens deze lezing deelde de docent: Ir. ing. Mohammed Boulahrir, (achtergrond in de klinische psycho neuro immunologie en is Orthomoleculair therapeut), een aantal krachtige tips en inzichten. Waarmee hij de afgelopen tien jaar als orthomoleculair therapeut veel mensen heeft geholpen. 

In de lezing kwamen de volgende punten aan bod:
1 • Uitleg over je hormoonhuishouding en waarom een disbalans lichamelijke klachten veroorzaakt.
2 • Elimineer Stress, voor een optimale zelf-heling
3 • Hoe zorg je voor een sterke weerstand, gewichtsverlies en meer energie?
4 • Tips om klachten rondom de overgang te verminderen. Denk hierbij aan opvliegers en slaapproblemen.
5 • Hoe verminder je klachten rondom je maandelijkse periode?
6 • Wat zijn belangrijkste oorzaken van een trage schildklier en tips voor een gezonde schildklier?
7 • Wat is nu gezonde voeding waar je darmen blij van worden?
8 • Om welke voedingsstoffen ‘schreeuwt‘ je lichaam bij een stressvol of druk leven en hoe deze voedingsstoffen je lichaam rust geven.
9 • De grote uitdagingen vandaag de dag: insulineresistentie, ontstekingen, oestrogeendominantie en uitgeputte bijnieren.
10 • Hoe zit het nu met koolhydraten, eiwitten en vetten?

En hoewel sommige punten voor mij gesneden koek zijn en ze misschien al wel een aantal jaar toepas waren er ook nog een hoop punten waar ik wat mee zou kunnen doen. Ik ben geen orthomoleculair therapeut maar ook ik ben, net als jullie waarschijnlijk, ook ooit ergens begonnen. En na jaren van het opzuigen van zo veel mogelijk “zelf helende informatie” van lichaam en geest probeer ik jullie hierbij een aantal inzichten en tips & trucs te geven die mij de afgelopen jaren hebben geholpen om op de been te blijven en daarnaast zo gezond mogelijk te houden. Daarnaast probeer ik zelf natuurlijk nog steeds elk strohalmpje vast te grijpen om wellicht mijn chronische hoofdpijn te kunnen verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Qua voeding, levensstijl en ontspanning. En wie weet kan ik jou met hulp van de tips van deze man nog een aantal handvatten aanreiken die je in je ons dagelijks leven nog toe zou kunnen passen of aan kunt vullen.

In de komende blogs zal ik jullie mee gaan nemen om bovenstaande punten wat verder uit te leggen en te vertalen in simpele tips die je in je dagelijkse leven toe zou kunnen passen om toe te werken aan een zo gezond mogelijke leefstijl. Wellicht zelfs iets aan gewichtsverlies maar voornamelijk een andere kijk op voeding.

Want de essentie van voeding is natuurlijk om ons kacheltje zo goed en gezond mogelijk te laten branden. Niet omdat we maar klakkeloos naar binnen moeten schuiven wat we voor onze neus krijgen maar af en toe eens even moeten nadenken of het nou alleen maar lekker moet zijn maar of dat het belangrijker is dat het goed is voor ons lichaam? (En geest…) Zoals Hippocrates al zei:  “Let food be thy medicine and medicine be thy food.”

Dus in de volgende blog beginnen we met Punt 1:
1 • Uitleg over je hormoonhuishouding en waarom een disbalans lichamelijke klachten veroorzaakt.

 

3 reacties op ‘Gezondheid; Zelfhelend vermogen

  1. Pingback: Gezondheid; Zelfhelend vermogen Deel 1, Hormoonbalans – Welkom bij De Kniezebietertjes

  2. Pingback: Gezondheid; Zelf helend vermogen Deel 5; Hoe beperk je je maandelijkse (PMS) klachten? – Welkom bij De Kniezebietertjes

  3. Pingback: Gezondheid; Zelf helend vermogen Deel 6; Wat zijn belangrijkste oorzaken van een trage schildklier en tips voor een gezonde schildklier? – Welkom bij De Kniezebietertjes

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: