KOEK

Kunst Op Een Koekje

13 mei 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Natuurlijke Anti Muggen oplossing

DSC_0268
We slapen met regelmaat buiten maar vorig jaar zijn we uit noodzaak de tent uit gevlucht door de terroriserende muggen. Dat gezoem en lek-prikkerij was echt een drama en daarom heb ik voor dit jaar gekeken of ik ergens een natuurlijke anti-muggen bescherming kon vinden. En die is er! Tot nu toe nog geen last gehad, en we hebben er al best weer wat nachtjes buiten opzitten… Het kan natuurlijk komen doordat het nog een beetje aan de koude kant is, maar ik denk ook dat het middeltje toch wel werkt.

Want waar hebben muggen, of Neefjes zoals ze hier in Groningen ook genoemd worden, een hekel aan? Aan sterke geuren. Ze houden van zweetlucht maar hebben een hekel aan planten met een sterke geur. Denk aan Basilicum, Citroenmelisse, Munt, Rozemarijn, Citroengras, lavendel en geraniums. Dus dit jaar hebben we onze buitenkamer gewapend met een arsenaal aan sterk geurende plantjes. Op tafel staat een vlinderlavendel, op het “nachtkastje” begint een stuk citroengras omhoog te schieten en in een hangende plantenzak die ik ooit van vriendinnetje lief heb gekregen zitten dit jaar een mix van alle bovenstaande plantjes. Naast dat feit dat al dat groen en bloei wel erg gezellig staat. Hoop ik dat het ons gaat beschermen tegen die vervelende neefjes!
Misschien ook een optie voor jullie als je graag buiten zit en een hekel hebt aan dat gezoem en geprik?

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: