KOEK

Kunst Op Een Koekje

10 mei 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Kringloop..

Junk-Princess-junk-quotes-junkwhisperer-Junk-Whisperers-photo
Als ik er zin in heb en het lukt een beetje met mijn hoofdpijn trek ik er graag even op uit, even niet te veel aan mijn hoofd en gewoon even doen waar ik op dat moment behoefte en zin in heb. Soms alleen, soms met manlief en zo heel af en toe neem ik Wessel zelfs mee op mijn tochtjes.

Soms is het alleen maar een rondje rijden of wandelen in de omgeving, natuurlijk wel gewapend met camera want je weet tenslotte maar nooit wat je onderweg nog tegenkomt, maar ik mag ook graag een rondje kringloopwinkels doen. Mijn favoriet is wel die het meest bij ons in de buurt zit. Een ouderwetse rommelige kringloop, waar je de leukste “schatten” kunt vinden voor bovendien nog hele leuke prijsjes. Zodra je de deur binnenloopt herken je meteen waar je bent. Je kunt me er geblinddoekt naartoe brengen en ik kan je aan de geur waarschijnlijk wel vertellen waar we zijn beland, bij de meeste is het trouwens ook heerlijk stil en staat er geen harde muziek aan zoals in de meeste winkels tegenwoordig. Maar bij welke kringloop je ook bent, het ruikt eigenlijk overal hetzelfde. Hoe het kan? Ik heb het me altijd afgevraagd.

Het rondje kringloop doe ik overigens het liefst alleen want zo heb ik de mogelijkheid om alles rustig en zonder haast in me op te nemen. Manlief vind de kringloopgeur verschrikkelijk en laat me dan ook rustig mijn gang gaan terwijl hij even geniet van de rust. Wessel mag trouwens wel graag een kijkje nemen tussen de “rommel”. Hij kan meestal toch weinig kapotmaken en duikt vrijwel altijd meteen in de speelgoed hoek om alles even uitgebreid te testen. Van de week was ik met Wessel naar het UMCG geweest om een scan van zijn rug te laten maken in verband met het vermoeden van een beginnende scoliose (vergroeiing van zijn rug) en na het UMCG bezoek zou ik hem eigenlijk naar de Libelle brengen. Maar op weg naar de Libelle kwamen we langs de kringloop. We konden er langs rijden maar besloten toch maar een kijkje te gaan nemen.

We staan net goed en wel binnen, Wessel staat bij de bak met klein speelgoed en ik sta bij de dvd’s te kijken als ik ineens een bekende stem hoor; “Hé Wessel!”. Ik verwacht hier eigenlijk niemand bekends maar niets is minder waar. Een van de mannelijke begeleiders van Wessel (F.) woont op twee blokken afstand van deze kringloop en eens per week maakt hij even een rondje om te kijken of er alweer iets nieuws binnen is gekomen en of hij misschien een koopje kan slaan. (Net als ik, want er gaat niets boven koopjes natuurlijk). Een gelijkgestemde! We raken wat aan de praat terwijl Wessel nog steeds gefascineerd op de kop in de bak met speelgoed hangt en alles uitvoerig uittest. F. blijkt net zo van de geur van kringloop te houden als ik en als we het erover hebben hoe dat toch kan dat alle kringlopen eigenlijk altijd dezelfde soort bedompte geur hebben legt hij het me even uit.

Je moet je namelijk voorstellen dat je een kleuren pallet hebt waarbij je alle kleuren door elkaar mixt. Welke kleur komt er dan uiteindelijk uit? Bruin..weet je wel zo’n vieze kleur.
Met de geur in de kringloop is het hetzelfde. De kleding, meubels en stofjes komen allemaal uit een ander huishouden met elk hun eigen geur. Als je al die geurtjes met elkaar gaat mengen dan kom je op eenzelfde soort mix, bruin en muffig dus.
We kwamen uiteindelijk weer aan bij de Libelle met een doos vol Hot Wheels spullen en een magisch flapjesboek voor Wessel en we hebben ons even heerlijk vermaakt. Helaas heb mijn belofte om dit jaar nieuwe kleding te kopen ook verbroken, het te leuke jasje voor één Euro kon ik niet weerstaan. Telt dat mee?? Eigenlijk wel, maar dit keer zag ik het toch echt even door mijn vingers.
Hoe dan ook, ik hou ervan, wat de een als rommel beschouwd is voor de ander een schat. En blijkbaar zijn er meer gelijkgestemden met mij…

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: