KOEK

Kunst Op Een Koekje

9 mei 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Je eigen Muntplantjes stekken

20170508_102905
Ik ben gek op verse muntthee, af dan niet gemengd met citroen, gember of komkommer. Maar een stengeltje munt mag niet ontbreken. Naast het feit dat het lekker is schijnt het ook nog gezond te zijn. In het tijdschrift de Libelle werd er eerder al over gesproken en gaven ze dé 5 redenen waarom muntthee goed voor je is; en ik zalze nog even voor je opsommen:
1.Vertering
Munt is goed voor je darmen en spijsverteringskanaal. De natuurlijke doorstroom in je lichaam wordt ondersteund. Vaak last van verstopping? Muntthee helpt je de boel weer op gang te krijgen.
2. Hongerstiller
De sterke geur van muntthee zal je honger stillen en dus voorkomen dat je weer een zoete snack in je mond stopt. Koekje erbij? Nee dus.
3.Relaaaaax
Ga jij al stressen bij het woordje ‘vakantie’? Met muntthee niet meer. De drank heeft namelijk ook een relaxte werking: onderzoek van NASA toonde aan dat de stress met een kwart vermindert als je ruikt aan munt. Hup, met die neus boven je theekop dan maar.
4.Anti-griep
Voel je een griepje aankomen of heeft de griep je al harteloos geveld? Muntthee lost je slijm op en laat je daardoor beter voelen tijdens een verkoudheid. En als je je benauwd voelt, kun je ook boven een stoombadje met munt hangen. On-sexy, maar wel gezond. Ook ontspannend voor je spieren.
5.Reisziekte
Word jij misselijk tijdens het reizen? Muntthee gaat je misselijkheid tegen. Als je last hebt van reisziekte, neem dan een kopje muntthee om de reis aangenamer te maken

Redenen genoeg dus om jezelf te verwennen met een kopje verse munt. Maar om nou elke dag een nieuw bosje te kopen? Niet echt handig en bovendien nog prijzig ook.
Ik kocht eerder in de super wel eens een plantje die eigenlijk bijna altijd snel doodging, heb wel eens geprobeerd te zaaien, maar ook dat was geen succes. Tot ik (per ongeluk) op deze oplossing kwam…Munt moet je namelijk om het vers te houden in een beetje water zetten, anders gaat het direct slap hangen en is het niet lekker meer. Dus wat kun je het beste doen? Heel simpel…..
20170508_102111
Koop eenmalig een bosje Verse Munt, zorg wel voor een stevig bosje en niet zo’n slappe dorre bos natuurlijk. Zet het bosje in een glas water op je vensterbank of ander zonnig en warm plekje. Je zult zien dat er na ongeveer een weekje aan de onderkant van de muntstengeltjes witte draadjes beginnen te vormen..juist! De worteltjes van je nieuwe muntplantje.

20170508_102155
Laat ze nog een beetje groeien tot er ongeveer een cm lange worteltjes aanzitten en verpoot ze vervolgens in een klein potje (gratis mee te nemen bij de meeste tuincentra’s). Op de manier kun je van een klein bosje verse munt, welke meestal nog geen euro kosten bij de groenteboer, je eigen muntplantjes maken waarbij je een eindeloze voorraad aan kunt leggen.

Want van je eigen muntplantjes kun je dus ook weer stekjes maken op dezelfde manier! Succes alvast en geniet van je kopje munt 😉

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: