KOEK

Kunst Op Een Koekje

7 mei 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Gezond Bananenbrood

20170314_095136
Vast wel iets wat je herkent; Van die vieze bruine bananen in je fruitschaal. Hier gebeurde het met regelmaat. Maar waar onze overbuurman ervan smult moet ik er niets van hebben, zodra de eerste zwarte plekjes beginnen zijn ze voor mij eigenlijk al niet lekker meer. Het liefst eet ik ze als ze nog een beetje groen zijn. Ze zijn dan lang niet zo smaakvol en zitten dan bovendien ook nog niet zo vol met fruitsuikers en dus zijn ze ook lang niet zo gezond.

Maar goed..omdat ik het zonde vind om eten weg te gooien moest ik toch eens wat gaan verzinnen op die vieze bruine banaan die altijd wel overblijft en anders richting composthoop gebracht word. Tijd voor een heel eenvoudig en daarnaast ook nog gezond receptje; Bananenbrood. Heerlijk als tussendoortje of eventueel als ontbijtje in plaats van het standaard sneetje brood.

Wat heb je nodig: 
* Een grote beslagkom
* Een vork en eetlepel
* Bakblik
* Bakpapier

Ingrediënten:
4 (over) rijpe bananen
4 eieren
125 gram bloem (naar keuze; wit, tarwe of spelt )
125 gram havermout
1 theelepel kruiden, bijvoorbeeld kaneel, koekkruiden of kardemom
2 eetlepels honing
Naar keuze: bijv. handjevol ongebrande noten, cacao of vers fruit

Prak in een kom de bananen tot een puree, meng er vervolgens met je vork de eieren doorheen. Zorg ervoor dat het een beetje een samenhangend geheel word en doe er daarna de bloem en havermout doorheen en roer met je lepel het geheel nogmaals goed door. Als laatste doe je de kruiden en eventueel je noten erdoorheen en giet je het geheel in een met bakpapier beklede vorm.

Zet je bakblik in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C (Hetelucht 180°C) en bak je “brood” in ongeveer 45 minuten af, tot het een lichtbruin bovenkantje heeft.
Haal vervolgens uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Je kunt het ook warm eten en eigenlijk is het dan nog lekkerder! Natuurlijk kun je variëren in je recept door er bijvoorbeeld een beetje rauwe cacao door te mengen, vers fruit zoals bessen of ander soort kruiden. Je bent van je bruine bananen af en hebt weer iets makkelijks en gezonds op tafel! Eet smakelijk…

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: