KOEK

Kunst Op Een Koekje

2 mei 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Het Universum

once-you-make-a-decision-the-universe-conspires-to-make-it-happen-quote-1
We zitten inmiddels alweer aan het begin van een nieuwe week. Nieuwe ronde, nieuwe kansen denk ik maar, mijn toetsenbord hapert en het is een uitdaging om een beetje flink door te typen. Wessel zijn tweede vakantieweek is ingegaan, we hebben er weer een paar gezellige dagen op zitten, hij is een paar dagen bij de Libelle geweest en hij is nu lekker twee nachtjes aan het logeren bij Oma en Opa. Genieten, voor allemaal. De weekenden en deels ook de vakanties zijn extra kostbaar geworden omdat hij doordeweeks natuurlijk op de Libelle is. Wij zien hem stukken minder maar ook de rest van familie moet het hebben van de spaarzame momentjes.

Na deze eerste alinea op de laptop te hebben geschreven ben ik inmiddels maar over gestapt naar een los toetsenbord. Dat gehaper en geram op de spatietoets zorgt alweer voor frustratie. Zo merk ik meteen dat mijn lontje nog steeds aan de korte kant is. Ergens ook wel logisch want de medicijnen doen niet meer wat ze moeten doen, de hoofdpijn blijft continu aanwezig en van de voorgeschreven Anti-depressiva (die als bijwerking het verminderen van hoofdpijn heeft) heb ik het idee dat die juist het tegenovergestelde effect bereikt. Tijd voor een gesprekje met de huisarts om te kijken of er niet nog een andere mogelijkheid voor me is. Eigenlijk weet ik het antwoord daar al wel op maar wie niet waagt wie niet wint toch?

Daarover gesproken heb ik wat moois in het vooruitzicht! Nog even een weekje geduld maar volgende week volgt er hier een verrassing voor jullie. Zoals jullie misschien in mijn vorige blog hebben kunnen lezen komen er ineens weer allerlei kansen en  mogelijkheden op mijn pad. Het schrijven is naast mijn uitlaatklep ook een passie geworden. Ik heb altijd al graag willen schrijven en sinds ik dat steeds vaker uitspreek komen er mogelijkheden en kansen op mijn pad die ik graag wil ontdekken. Zo heb ik ook eindelijk uit durven spreken dat ik bezig ben met het schrijven van een kinderboek. Omdat dat best veel tijd vergt, ik het natuurlijk weer zo perfect mogelijk wil doen, en daarboven op ook de illustraties zelf wil gaan doen gaan heb ik knopen door moeten hakken. Eindelijk tijd maken voor dit stukje van mezelf. En omdat ik maar zo weinig momenten op een dag lekker doorkom gaat het niet echt snel. Maar uiteindelijk gaat het draaien om het resultaat toch? Ik heb van de week dus mijn “voorlopig” laatste blog voor Eerlijk Speelgoed geschreven. Ik kan mijn tijd maar een keer besteden en dat wil ik dus voorlopig even zo goed mogelijk gaan doen. Dus naast de aandacht van zoon en manlief ga ik wat meer aandacht aan mezelf (en het schrijven) besteden.

Maar zo blijkt maar weer, op het moment dat ik mijn wensen, behoeftes en dromen uit durf te spreken lijkt het alsof het universum me ineens de juiste richting op stuurt en er nieuwe dingen en uitdagingen op mijn pad komen. Het is een wondere wereld in ieder geval. De een noemt dit bijzondere universum God, de ander je geleidegeest of misschien het grotere geheel. Ik geloof in een samenloop van dingen, en noem het zelf dan ook maar het Universum. Alles waar je aandacht aan besteed groeit, Dat je alles kunt wat je maar wilt zolang je er maar in geloofd. Dat vertel ik Wessel ook met regelmaat, als iets niet meteen lukt, probeer het gewoon nog een keer. Hoe vaak het ook mis gaat, het niet lukt zoals je gedacht had, probeer het gewoon opnieuw en ineens komt er een oplossing voor je probleem. Als je maar in jezelf en je eigen kunnen blijft geloven komen de mooiste dingen op je pad!

Een reactie op “Het Universum

  1. Pingback: Mooiste brief – Welkom bij De Kniezebietertjes

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: