KOEK

Kunst Op Een Koekje

1 mei 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Keuzes…

have-the-courage-to-follow-your-heart-intuition-they-somehow-already-know-what-you-truly-want-to-become
Soms, eigenlijk best vaak, neemt het leven ineens een andere wending. Komen er hobbels (of reusachtige bergen) op je weg, nieuwe uitdagingen op je pad of durf je na lang twijfelen eindelijk je dromen na te jagen. De afgelopen jaren heb ik best geworsteld met de “gedwongen” keuze om een andere wending aan het leven te gaan geven. Zo zat ik bijna aan het eind van mijn opleiding en was van plan om meer te gaan werken, het volgende moment werkte mijn lichaam en geest gewoon niet meer mee en deed het niet meer wat ik gewend was ermee te kunnen doen. Ik werd geconfronteerd met het feit dat mijn opleiding afmaken of zelfs werken én de 24-uurs zorg voor Wessel me uiteindelijk toch echt teveel werd, heb hulp moeten zoeken en heb dat allemaal een plekje moeten geven.

Het feit dat ik me minderwaardig voel omdat ik niet meer mijn steentje bijdraag in deze maatschappij heeft nog steeds geen plekje gevonden. Blijkbaar heb ik in het verleden de lat voor mezelf zo hoog gelegd dat ik MOET werken en mezelf bewijzen om iets waard te zijn. Ben ik nog wel iets waard nu ik dat niet meer kan? Dat is de vraag waar ik regelmatig nog steeds mee worstel. Want hoe goed ik het in de praktijk allemaal weet te brengen en ook af en toe wel eens toe weet te passen, het doet zeer.
Afscheid nemen van mijn oude kunnen, mijn oude ik, het vertrouwde. Het geloof in mezelf en mijn kunnen is voor een groot deel weg en ik moet mezelf opnieuw accepteren. Wie ben ik en wat kan ik nog wel? Waar liggen mijn zwakke en sterke kanten? En hiermee proberen een nieuwe weg te bewandelen is eng, doodeng…

Maar stapje voor stapje begin ik weer een beetje in mezelf te geloven. Ik zie dat ik weer plezier begin te beleven en er weer nieuwe uitdagingen op mijn pad komen. Ik ben ervan overtuigd dat als je ergens in geloofd het uiteindelijk ook allemaal weer naar je toe komt. En dat begint eindelijk weer te komen, eind vorig jaar ben ik begonnen met mijn blog en aanvullend nog gaan schrijven voor een geweldige speelgoedsite. Door de blog is mijn passie voor schrijven weer opnieuw aangewakkerd en ben ik begonnen met het schrijven van een kinderboek. Een lang gekoesterde droom die eindelijk een beetje meer vaste vorm aan begint te nemen…

Wat ik doe wil ik ook goed doen en me daar volledig op concentreren. Naast het schrijven wil ik er uiteraard zo veel mogelijk zijn voor manlief en Wessel. Door het beperkt aantal uren wat ik een beetje redelijk door kom op een dag, de ideeën die mijn hoofd overstromen maar de tijd zo beperkt is, moet ik keuzes maken. Daarom heb ik besloten dat dit “voorlopig” mijn laatste blog zal zijn voor Eerlijk Speelgoed. Waar ik de afgelopen maanden met veel plezier heb geschreven moet ik nu toch de keuze voor mezelf maken dat ik niet alles tegelijk kan doen en me nu eerst wil gaan richten op mijn gezin, mijn blog en daarnaast mijn boek in wording. Door jullie aanmoedigingen weet ik wat mijn sterke kant is en blijf ik in ieder geval schrijven! En wie weet dat jullie me binnenkort toch ineens weer ergens zien opduiken….

Advertenties

Een reactie op “Keuzes…

  1. Pingback: Het Universum – Welkom bij De Kniezebietertjes

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: