KOEK

Kunst Op Een Koekje

27 april 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Cultuur Educatie..

De weken vliegen werkelijk voorbij, mijn pijn is heftig en als ik mezelf bij elkaar heb geraapt en net goed en wel begonnen ben met een nieuw projectje, is het alweer bijna vakantie. Een aantal vrije dagen met Pasen voorafgaand aan de komende voorjaarsvakantie (twee weken bij ons ;-)) waren goed gevuld, rondom de boze buien van Wessel heen, voornamelijk met Cultuur educatie. We hebben gezwommen, gelezen, gezongen, verhaaltjes verzonnen, gebakken, paaseieren geschilderd en versierd, een uitgebreid paasontbijt gehad en voor het eerst dit jaar een lekker softijsje gegeten. Ook hadden we een mooi belevingstheater bij VISIO.

De paashaas had dit jaar wat leuks in petto voor Wessel. Wessel geloofd namelijk nog steeds daadwerkelijk dat de Paashaas bestaat en dat hij bij alle kindjes thuis eieren verstopt. (Lang leve Kabouter Plop voor dit rotsvaste geloof!) Dus de dag voor Pasen hebben we samen eitjes gekleurd en versierd, vervolgens in een mandje gedaan en bij de deur gezet zodat de paashaas ze kon gaan verstoppen s’ morgens vroeg.

20170414_121833
Toen Wessel paasochtend uit bed kwam en in de keuken naar buiten keek zag hij een leeg mandje staan, mét een briefje erin. “De Paashaas” had namelijk zoekinstructies gegeven, wel zo handig als je weet hoeveel eitjes je moet verzamelen en niet oneindig buiten hoeft te blijven in de hoop dat je nog een eitje bent vergeten. Bovendien had de paashaas aangegeven dat er een verrassing in de tuin verstopt was en dat als alles gevonden was het tijd was voor het ontbijt. Een perfect idee van de Paashaas want binnen no-time waren de tien eitjes gevonden! Als verrassing had de paashaas een kinder surprise ei verstopt. Vol trots heeft hij die uitgebreid aan de haan en kippen laten zien trouwens…

Maar even terug komende op de Cultuur educatie. Nog voordat ik moeder werd had ik me natuurlijk allerlei voorstellingen gemaakt hoe ik het als moeder wilde gaan doen, ik denk net zoals elke andere vrouw. Wat vind ik belangrijk en wat wil ik graag doorgeven en leren aan mijn toekomstige kind(eren)?
En in dit stukje dan even voornamelijk gericht op het punt van cultuur: Lezen, Zingen, Dansen, Kunst…en dat betekend naar Voorlezen natuurlijk ook Knutselen en ook bezoekjes aan Musea en Theater.
Nou ging het zoals jullie ongetwijfeld weten iets anders dan ik had verwacht…Op dat moment kon ik besluiten om niet meer deel te nemen aan de maatschappij en me zo buiten te sluiten, maar ook met een kindje met “beperkingen” kon ik toch proberen te kijken of er nog wel ergens mogelijkheden waren. Musea was niet echt zijn ding, alleen kijken en niet aankomen is namelijk niet echt een optie voor Wessel. Maar Theater bleek een schot in de roos te zijn! Hij geniet zo van muziek, zang en dansen, heerlijk!
We hebben er in de loop van de jaren al wat verschillende theatervoorstellingen opzitten; Bumba, Sesamstraat, Woezel en Pip, Roodkapje, Buurman & Buurman en pas nog naar Dolfje Weerwolfje. Het is alleen best lastig voor zo’n bewegelijk mannetje om stil op het stoeltje te blijven zitten. Ik kies altijd voor de voorste rij omdat hij het dan én beter kan zien, én echt in de voorstelling kruipt. Het liefst kruipt hij op het podium om het allemaal nog wat beter te kunnen beleven maar dat kan helaas natuurlijk niet.

Tot we op eerste Paasdag ons eerste belevingstheater hebben beleefd. VISIO organiseerde een prachtige voorstelling gegeven door Stichting de Zon voor onze visueel beperkte kindjes. Samen hebben we anderhalf uur kunnen genieten van de stimulans van al onze zintuigen. Horen, Voelen, Ruiken, Proeven en voor degenen die nog een beetje zicht hebben ook het Zien. Voor het eerst een voorstelling waarbij Wessel niet stil hoefde te zitten maar gewoon kon bewegen, dansen, voelen en beleven! Prachtig…hopelijk krijgen we volgend jaar weer de mogelijkheid!

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: