KOEK

Kunst Op Een Koekje

14 april 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Resultaat Project Papier Maché

Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden dat ik begonnen was aan het Project Papier Maché, gewapend met een hoop oud papier, een ballon en een emmer met behang plaksel heb ik twee grote eieren gemaakt. De bedoeling was eigenlijk dat het projectje van Wessel en mij samen zou worden maar meneer had andere ideetjes. Het scheuren van het papier was meer aan hem besteed en dus heeft hij me daar maar mee geholpen. Ook leuk om te doen natuurlijk, maar de papiersnippers lagen uiteindelijk door het hele huis verspreid ;-).

20170108_1255461
Maar goed, de bedoeling was dus om een soort stilleventje in een reuze ei te maken, een paas/ voorjaarsvoorstelling. Makkelijker bedacht dan uiteindelijk uitgevoerd. Dat er uiteindelijk wel acht lagen nodig waren om het ei een beetje stevigheid te geven had ik namelijk niet gedacht. En tussen elk laagje zat een flink aantal droog-dagen…tel maar uit dus. Een aantal weken waren we verder voor ik überhaupt mijn idee verder uit kon werken. Maar elk wachten loont! Voor de zekerheid had ik twee exemplaren gemaakt want voor hetzelfde geld mislukt er iets, en maar goed ook. De ballon van nummer twee begon langzaam leeg te lopen en van het mooie ronde ei bleef uiteindelijk een gerimpeld exemplaartje over. Dus nog maar één kans op een reuze ei.

Na dus een week of zes gewacht te hebben kon ik eindelijk aan de slag met het maken van een opening in het ei om het stilleventje in te gaan maken. De buiten en binnenkant een aantal malen voorzien van een mooi wit laagje verf en tijdens mijn bezigheden had ik bedacht dat het ook wel leuk zou zijn om er verlichting in te maken en dus kwam de volgende uitdaging natuurlijk…hoe ga ik dat nou doen? Een oud lampje met fitting was de oplossing.. Een nestje, vogelhuisje en wat decoratie verder (van de bekende winkel met de A… wat eindigt op ..ction, en waar je altijd met meer thuiskomt dan waar je uiteindelijk voor heen bent gegaan..) begon het decoreren.

20170321_171938

Met dit reuze – voorjaarsei als resultaat… Niet helemaal zoals ik het voor ogen had maar uiteindelijk toch best leuk geworden. Hij is op weg naar de optiekwinkel waar hij in de etalage komt te liggen gestyled met een paar brilletjes!….en het rimpel eitje? Die heb ik maar thuis gehouden 😉

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: