KOEK

Kunst Op Een Koekje

30 maart 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Blijf positief…

Ik heb er een paar lastige en wisselende weken op zitten, ik heb erg veel hoofdpijn en dus komt er ook weinig uit mijn handen. Het verdriet om Wessel niet meer thuis te hebben blijft erg aanwezig en steekt ook weer zijn kop op. Al weet ik dat ik er niets aan kan veranderen en het de juiste keuze is en hij op zijn plek zit, blijft het verdriet er niet minder om. Ik probeer het maar weg te drukken en zo positief mogelijk te blijven maar soms werkt dat toch niet helemaal zoals ik zou willen. Toch zijn er ook weer wat leuke en fijne dingetjes gebeurt…

Met Wessel gaat het heel erg goed, hij heeft het erg naar zijn zin op de Libelle en op de Iris, hij heeft zijn plekje echt wel gevonden. Het slapen in de nieuwe Safespace gaat ook een stuk beter, hij is niet meer zo lang wakker s’nachts en het geeft hem weer het stukje zelfstandigheid, vertrouwdheid en veiligheid zoals hij ook thuis gewend is. We zijn er afgelopen vrijdag achter gekomen dat het zo ontzettend snel ging omdat er een anonieme gift is gedaan, op die manier was het bedrag wat de zorgverzekeraar moest betalen een stuk lager en ging het plotseling zo snel. Dat het team bij VISIO een super onderbouwing heeft gedaan bij de aanvraag heeft natuurlijk ook een stuk meegeholpen maar zonder de donatie denk ik dat het niet zo snel geregeld zou zijn. Onze dank is ontzettend groot en we zijn heel erg blij dat iemand zo gul is geweest. We hadden graag een persoonlijk dankjewel gebracht aan de gulle gever maar we begrijpen ook dat ze graag anoniem willen blijven. We hebben een paar mooie foto’s gemaakt van Wessel in de Safespace en hij is ook echt ontzettend blij en trots op zijn nieuwe kamertje!

20170326_145233
We hebben gisteren een cadeautje gebracht bij de Libelle, Wessel heeft thuis een Trike skelter en we hadden bedacht dat het ook wel heel gaaf zou zijn om er ook een te hebben bij de Libelle. De trike stuurt en trapt een stuk lichter dan een skelter en is zo een betere optie voor Wessel omdat zijn spierspanning zo wisselt en hij niet altijd even veel kracht in zijn beentjes heeft. Zo kan hij ook op de Libelle genieten en over het hele terrein crossen. Er zitten twee stoeltjes op zodat hij ook nog andere kindjes mee kan nemen, hij kan wat dingen vervoeren met het bijbehorende karretje en met de sirene is hij ook nog overal te horen ;-).  Wat zullen ze ervan gaan genieten!

$_84 (2)
Wessel heeft al twee weken op rij op een ander paardje gereden, Chico..een stuk groter dan de vertrouwde Tommy maar hij geniet er ontzettend van. Er is inmiddels een vast vrijwilliger gevonden voor de woensdagmiddagen dat ik niet mee ga en hij kan het ontzettend goed vinden met Paula, hij vind het heel erg gezellig en leuk met haar en is er erg blij mee, en wij dus ook! Dank je wel voor je inzet Paula! Hij vind het rijden heerlijk en je ziet hem gewoon een beetje ontspannen, net als mama is hij best competitief ingesteld en zodra er een wedstrijdje begint dan doet hij ook zijn uiterste best om te winnen. Het wedstrijdje wie het eerste over de finish is heeft hij gisteren dan ook weer dubbel en dwars gewonnen! Prachtig, en duidelijk weer even een genietmomentje! (ook voor mama..)

IMG-20170322-WA0000

Afgelopen week kreeg ik via het Smith Magenis forum te lezen dat Aden Powell, een Amerikaans jongetje met het Smith Magenis syndroom plotseling is overleden. Zijn ouder hebben hem bewusteloos gevonden in zijn kamertje, waarschijnlijk heeft hij door het hoofd bonken een hersenbloeding gekregen en helaas is hij later in het ziekenhuis overleden. Zo word je opeens weer pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar onze kindjes zijn…en hoe verschrikkelijk het voor zijn ouders moet zijn om zonder hun bijzondere mannetje verder te moeten.

Verder kreeg ik ineens een onverwacht pakje vanuit Zwitserland, mijn tante had een heel lief pakketje opgestuurd met een verwenpakketje om te helpen ontspannen, een nek kussen, oogmasker en zalfje waarmee ik kan proberen hoofd en nek een beetje te ontlasten! Wat ontzettend lief zeg! Dank je wel Nikki!

Mijn vader is na wat omzwervingen voor de liefde weer naar het Noorden gekomen en is weer terug in Delfzijl..heerlijk! Hij kan weer gaan genieten van de weidsheid van het Groninger landschap en stiekem ben ik toch ook wel weer erg blij dat hij weer in de buurt is…

Verder ben ik weer druk bezig met de voorbereidingen voor de moestuin en in de vensterbank kasjes ontspruiten de eerste groentes alweer, ik kan niet wachten totdat het weer zover is dat de temperaturen weer permanent boven de 15 graden liggen..heerlijk!! En zo gaan we alweer bijna het weekend in, gelukkig is het morgen weer zover dat we Wessel weer op kunnen halen, ik blijf er elke week weer naar uit kijken hoor! We gaan zo nog maar even een stukje wandelen en hopelijk kom ik weer wat moois tegen om op de foto te zetten!! Goed weekend in elk geval alvast voor iedereen!

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: