KOEK

Kunst Op Een Koekje

23 maart 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

2 comments

Ik zit altijd in je hartje..

f50bc24f7fdf51ce32316e2b9a0df7b3
Ik zit altijd in je hartje…een van de zinnetjes die ik Wessel vaak vertel. Sinds hij op de Libelle woont is het zo dat hij ons, logischerwijs, vaak mist. Maar hoe leg je een kindje dat uit die zijn gevoelens en emoties moeilijk onder woorden kan brengen? Vanaf peuter af aan en Wessel zijn frustratie niet kon uiten omdat het praten niet goed lukte zijn we begonnen met ondersteunende gebaren. Bij de woorden die we zeiden waren er gebaren bij die het ondersteunden. Op deze manier heeft Wessel sprongen gemaakt bij de ontwikkeling van taal en het leren praten. Toen hij drie was zei hij pas voor het eerst Mama en inmiddels is hij acht en zou ik zo af en toe wel eens willen dat er een knopje op zat om hem even in de “mute” modus te zetten ;-). Maar ook daar maak ik dan wel eens een grapje met hem over…

Maar goed, na de gebaren ben ik begonnen om hem te leren zijn gevoelens onder woorden proberen te brengen. Met behulp van emotie pictogrammen heb ik de verschillende emoties aan hem uit proberen te leggen. Hij snapt het wel maar ik merkte dat er soms wel eens iets haperde. Want wat moet hij met die gevoelens die er bij horen? Ik heb me bedacht om op die momenten hem te laten vertellen wat hij voelt en waar hij het voelt. Als je blij bent lach je en word je blij in je hartje, het voelt fijn. Als je heel boos bent doet het soms een beetje pijn in je maagje en ga je hard praten of zelfs schreeuwen. Als je verdrietig bent ga je huilen en voel je dat ook in je buik of je maagje. Maar wat gebeurt er als hij ons mist? Dat kan ik op de momenten niet aan hem uitleggen en dus heb ik er weer iets anders op verzonnen.

Bellen is namelijk drama…hij hoort me en gooit vervolgens de hoorn op en ontaard vervolgens in een huilbui die op zijn beurt weer ontaard in een driftbui. Bellen en gezellig kletsen met Wessel is dus doordeweeks geen optie. Ik heb hem dus gevraagd wat er dan gebeurt als hij mij hoort, en uiteindelijk vertelde hij dat hij dan heel erg verdrietig word en moet huilen als hij mijn stem hoort. Logisch eigenlijk en heel fijn dat hij onder woorden kon brengen. Omdat hij me moet missen heb ik hem verteld dat ook al zijn we niet bij hem, kan hij me niet ruiken, voelen of horen, ik altijd in zijn hartje zit. Als hij dan zijn oogjes dicht doet, zijn handje op zijn hartje legt en dan aan mama denkt dat hij dan weer blij wordt. En het helpt..Nu sturen we hem een kaartje doordeweeks, waar ik in schrijf dat ik altijd in zijn hartje zit. Natuurlijk zit niet alleen mama maar iedereen die hij mist in zijn hartje….Voor nu gaat het heel goed, het gemis is er nog steeds maar hij kan het steeds beter een plekje geven…in zijn hartje  ♥

Advertenties

2 reacties op ‘Ik zit altijd in je hartje..

  1. wat grappig, dat zeg ik ook altijd tegen Mira! ❤

    Like

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: