KOEK

Kunst Op Een Koekje

18 maart 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Recyclen, upcyclen of restylen

Zoals jullie in mijn eerdere blogs al wel hebben kunnen lezen hou ik ervan om te recyclen, upcyclen of restylen. In ieder geval probeer ik met zo min mogelijk geld iets nieuws en leuks te maken. Ik heb een (verlang) lijstje waar ik leuke ideetjes opschrijf of dingen die we in de loop van de tijd nog wel zouden kunnen gebruiken.
Nu Wessel ook een kamertje heeft bij de Libelle hebben we eigenlijk  voor hem een dubbele inrichting, want om nou wekelijks alles heen en weer te gaan slepen leek ons niet echt een leuk vooruitzicht.

Hij wil graag een bureautje hebben op zijn kamertje en dus staat dat bovenaan op het lijstje. Omdat we eerst even af wilden wachten hoe het af ging lopen met de aangevraagde Safespace en hoeveel ruimte hij dan nodig over heeft voor de meubeltjes zijn we daar nog niet mee bezig geweest. Wat ook nog op het lijstje stond en wat hij nog wel goed kon gebruiken was een soort prikbord voor al zijn kaartjes. Hij vind het geweldig om post te krijgen en sinds hij op de Libelle woont krijgt hij in de week dat we hem niet op woensdagmiddag met paardrijden zien een kaartje van ons. Ook van Opa’s en Oma’s en tantes dus inmiddels heeft hij al en hele verzameling. Omdat Wessel en punaises niet echt een goede combinatie zijn (hij prikt namelijk de punaises overal in waar ze niet in horen ;-)) had ik bedacht dat een magneetbord wel de beste oplossing zou zijn. Een aantal flinke magneten erop en klaar..

Dus op zoek naar een leuk en het liefst groot magneetbord, dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Kleine borden in overvloed maar dat biedt weinig ruimte voor al zijn kaartjes.
Tot ik met mijn moeder even een IKEA dagje had. Naast een paar kleine keukenhulpjes en grote mengschalen die ik nog nodig had was de oplossing gevonden..althans dat dacht ik.
Fejig, oftewel een wit magneetbord en een paar van de bijpassende grote magneten. Eigenlijk had het nog steeds niet de gewenste afmeting (50×70 cm) en vond ik de prijs eigenlijk iets te hoog (14,95) maar ach..soms moet je het er bij gebrek aan beter maar mee doen. Beter iets dan niets want de rondslingerende kaartjes begonnen een beetje in de weg te liggen en voordat ze verscheurd werden moesten ze toch een veiliger plekje hebben.

Dus nadat we ons rondje hadden gehad, lekker kopje koffie hadden gedronken en op weg waren naar de kassa’s moesten we natuurlijk nog even in de koopjeshoek kijken..heel soms kom je daar namelijk ineens met toeval iets tegen. En inderdaad, toeval of niet, in de koopjeshoek stonden een hele stapel grote schilderijen met oer Hollands printje erop. Afmeting van 100×140 cm! Ze waren natuurlijk niet magnetisch maar daar kun je wel iets aan doen..Het frame was stevig en zo te zien was het niet zo moeilijk om er een laagje magneetverf overheen te maken. Ze waren bovendien afgeprijsd met 91% van 54,95 naar maar 5 Euro per stuk!! Daar hoefde ik dus niet zo lang over na te denken..
Fejig werd een beetje brutaal terug gezet in de koopjeshoek zodat we niet eerst de hele IKEA weer door moesten om hem terug te brengen en hebben meteen twee exemplaren meegenomen. Eentje voor bij Wessel in zijn kamertje en eentje voor mij..altijd goed voor een nieuw nader te bedenken projectje..


Thuis had ik nog een blik met magneetverf staan van een ander projectje en dus kon ik meteen aan de slag. De lijst werd afgeplakt met schilderstape en het bollenlandschap overschilderd met de grijze magneetverf. Na twee lagen kon het drogen en de magneten werden getest. Met succes! Wessel was er net zo blij mee als ik..zijn kaartjes hangen nu mooi op het bord in zijn kamertje en er is zelfs nog ruimte voor nog véél meer kaartjes!!
Geslaagd project dus, niet helemaal gerecycled maar wel een grotere, leukere en goedkopere oplossing!!

20170220_152613

Een reactie op “Recyclen, upcyclen of restylen

  1. Ik ben ook zo’n fan van re/upcyclen. Pas geleden hebben we tuinmeubels gemaakt van pallets die we gratis konden overnemen. Alleen verf, houtlijm en schroeven hoeven te kopen, en nu hebben we een fantastische loungebank buiten :-). Leuk artikel, bedankt voor het delen, en veel plezier met het verder upcyclen!
    Groetjes,
    Gerjanne de Kock Derksen

    Like

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: