KOEK

Kunst Op Een Koekje

16 maart 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

The world keeps spinning..

150226
Het lijkt alsof de wereld om me heen ineens wel heel snel draait. De dagen worden weer langer en ineens heeft iedereen weer het voorjaar in het hoofd. De vogeltjes fluiten weer en vliegen ze weer druk heen weer om takjes te verzamelen voor hun nestjes. De voorbereidingen voor de moestuin zijn in volle gang, Manlief heeft de tuin alweer omgespit en voorzien van een vers laagje compost. Op de  vensterbank staan de kweekbakjes alweer in het zonnetje en zitten we te wachten totdat de zaadjes weer ontkiemd zijn om ze vervolgens weer te verspenen in hun volgende bakje. De temperaturen schieten ineens van regenachtig, grijs en koud naar lekkere voorjaarstemperaturen in het zonnetje…

Wessel heeft de eerste week in zijn nieuwe Safespace op de Libelle goed doorgebracht, hij heeft zijn stukje zelfstandigheid weer terug en zijn nachten lijken op het moment ook weer wat beter. Hij valt sneller weer terug in slaap omdat er nu geen prikkels meer zijn waardoor hij zelf een reden heeft om wakker te blijven. Hij heeft geen mogelijkheid meer om te bonken of zijn bed door de kamer te duwen en dus ook geen mogelijkheid meer  om zichzelf te verwonden. Veiligheid…voor hemzelf en de leiding. En voor mij als moeder natuurlijk ook een hele geruststelling, nu heeft hij hetzelfde veilige plekje als thuis, weer iets voor mij om me minder zorgen om te maken.

Zorgen, ook iets waar het in deze week van veranderingen niet aan ontbrak. Ik loop al weer een tijdje rond met een hoofd wat lijkt te exploderen en afgelopen week heb ik weer de uitslag van een tussentijdse MRI gehad. Omdat ik toch plotseling weer neurologische klachten had (ik mis plotseling een deel van mijn gezichtsveld) was besloten om een nieuwe scan van mijn hoofd te maken om uit te sluiten dat er toch niet iets weer aan het groeien zou zijn..Hoe graag ik het ook anders zou zien en hoe optimistisch ik ook probeer te zijn, onderliggende spanning is blijkbaar onvermijdelijk.
Gelukkig was er op de scan niets te zien van eventuele groei en dus kunnen we daar voorlopig weer gerust op zijn. Verdere uitgebreide onderzoeken en testen bij de oogarts leveren ook nog steeds niet de oplossing en antwoord op mijn klachten en dus blijven we daar mee bezig. Het lijkt alsof ik opnieuw weer even stil sta en vanaf een afstandje sta te kijken, en de wereld om me heen blijft maar door draaien.

En alles draait nu even te snel voor mijn gevoel. Explosief in mijn hoofd, opnieuw klachten zonder verklaring, verandering van mindset, veranderingen van seizoen en verandering van omgeving; van de week hebben we namelijk nieuwe buren gekregen en is onze oude buurman een paar dagen na de overdracht van het huis overleden. Onze andere buurman is afgelopen maandag plotseling overleden door koolmonoxide vergiftiging en word het ineens griezelig stil in onze buurt. Voor mij draait de wereld ineens heel snel maar voor hun en hun naasten is de wereld even gestopt met draaien…

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: