KOEK

Kunst Op Een Koekje

16 februari 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Gezonde voeding is de basis..

21fa7731c77d971c900967a682f86cad
Ik ben gevraagd voor een nieuw projectje. Op de woongroep van Wessel wordt steeds meer aandacht besteed aan het thema “Groen”. In dit geval gaat het om voeding.
Toen Wessel net op de Libelle kwam viel het ons op dat er veel eten wordt bereid met behulp van zakjes en pakjes. Iets wat bij ons in huis eigenlijk al wat jaartjes geleden voor het laatst is gebeurd. Het viel ons op en tijdens het allereerste evaluatiemomentjes hebben dit even naar boven gebracht. Niet dat het perse aangepast moest worden maar het was meer een constatering en wellicht zou dit ook anders kunnen.

Het is een gegeven dat veel kindjes met een “handicap”problemen hebben met voeding. Allergieën, intolerantie en in veel gevallen zijn de kindjes te dik. dit komt mede doordat de kindjes minder mogelijkheden hebben om te bewegen maar meestal ook omdat ze een onverzadigbaar buikje hebben. Zo ook Wessel, het liefst wil hij de hele dag door eten. Dat kan, alleen moet je wel opletten wát er dan op een dag naar binnen gaat. In het geval met onze bijzondere kindjes dus dubbel belangrijk. Minder producten waar (verborgen) suiker in zit en vooral gezond…Maar wat is gezond en wat niet? Het blijkt dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien en dus wordt het hoog tijd daar iets aan te veranderen.

En dat gaat nu dus ook gebeuren op de Libelle, het plan is om pakjes en zakjes uit te bannen en een kookboekje op te stellen waar gezonde recepten in te vinden zijn. De basis voor een goede gezondheid ligt natuurlijk bij gezonde voeding en zo is het voor iedereen mogelijk is een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Rekening houdend met zo veel mogelijk beperkingen of restricties. Een uitdaging, maar tegelijkertijd ook erg belangrijk en vooral heel leuk! Fijn dat ik daar deel van uit mag gaan maken.
Mijn hoofd stroomt inmiddels over van de ideeën en de kladblokjes worden vol gekrabbeld met kleine aantekeningen. Het zou toch echt super zijn als we een verandering teweeg zouden kunnen brengen in het voedselpatroon en wat uiteindelijk ook nog voordelen oplevert voor de gezondheid van onze kindjes. Want dat is waar we het uiteindelijk voor doen toch??

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: