KOEK

Kunst Op Een Koekje

17 januari 2017
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Muziekherinneringen..

0183b5c64792020d1a298da3a8a7c0d6
Ik denk in liedjes, heel vreemd misschien maar het is al zolang als ik me kan herinneren. Aan bijna elke herinnering kleeft een liedje. Herinneringen in overvloed en dus ook muziek in overvloed. Ik en muziek zijn al jaren onafscheidelijk. Vanaf het moment dat ik mijn eerste zakgeld had gespaard was de eerste aankoop duidelijk; een mega grote stereotoren. En vanaf die tijd waren muziek en ik onafscheidelijk. Toen de draagbare versie voor muziek kwam, eerst in de walkman en later de discman was ik ook weer van de partij. Overal waar ik kwam was ook muziek..Vanaf het moment dat ik wakker werd tot het moment dat ik met oordorpjes in in slaap was gevallen. Elk jaar ben ik, inmiddels samen met zoonlief, van de partij wanneer de Top2000 begint en we weer een aantal dagen mee mogen genieten met de rest van de muziekliefhebbers onder ons.

Zonder muziek kan ik niet, al staat het nu soms zachtjes aan omdat mijn brein harde geluiden gewoon even niet kan verwerken, toch moet ik toch iets op de achtergrond hebben. Ik hou van hele verschillende muziek en afhankelijk van mijn stemming wordt hierop afgestemd. Ik ben opgegroeid met Queen, Led Zeppelin, Simply Red en Blues. Zowel van vader als van moeder heb ik voorkeuren meegekregen. Mijn Opa was ook een groot muziekliefhebber en hield ook van een heel breed muziekgenre; van Elvis, UB40 tot Country en Blues. Opa is al jaren geleden overleden maar ik zie hem soms nog zitten. mijn oma werd er soms namelijk helemaal gek van en dus hadden ze maar besloten dat hij zijn eigen kamertje kreeg. Stapels en stapels met Cd’s naast zich en daar zat hij urenlang met zijn koptelefoon op in zijn eigen wereldje. Heerlijk leek me dat… Ik denk dat ik zijn liefde voor muziek heb ge-erft…

Al hou ik zelf van wat hardere muziek, ik denk dat er weinig mensen zijn die van mij verwachten dat een stevige gitaarsolo van Van Halen en de harde en opzwepende klanken van Metallica en Rammstein hoog op mijn playlist staan. Maar ja….dan ben ik natuurlijk ook niet echt voorspelbaar ;-).
Ook Queen, Led Zeppelin, De Eagles, Golden Earring, De golden oldies van o.a. Nina Simone, Chris Isaac, Dolly Parton & Elvis en Nederlandstalige melodietjes van Blof en zelfs Guus Meeuwis mogen niet ontbreken. Zo divers als mijn muzieksmaak is, zo divers zijn ook de gevoelens, gedachten en soms zelf geuren die eraan gekoppeld zijn.
download
Nog steeds speelt muziek een grote rol, zodra ik wakker word gaat de radio aan en het liefst gaat die overal met me mee. Als er weer iets gebeurt hoor ik in mijn hoofd een melodie afspelen of hoor ik stukjes van een songtekst die het allemaal weer even in perspectief zet. Ik las ooit ergens dat Watermannen dat vaker doen en ik zal er waarschijnlijk ook niet uniek in zijn. (Toch??) Muziek geeft nu eenmaal troost, kracht en laat je hart spreken.

Zoonlief heeft mijn liefde voor muziek inmiddels ook overgenomen, hij kan er net zo van genieten als ik, hij wordt er rustiger van en kan er soms ook helemaal in op gaan. Van baby af aan luistert hij samen met zijn mama naar allerlei soorten muziek en inmiddels vind ik het heerlijk als hij luidkeels meezingt met Happy van Pharell, Papaoutai van Stromae en My favourite Game van de Cardigans. Al mag het volumeknopje soms een beetje naar beneden, ik geniet van die momenten. En dus krijgen zijn favoriete liedjes, samen met nieuwe herinneringen weer een plekje in mijn hart…

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: