KOEK

Kunst Op Een Koekje

30 december 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Van Brillendraakje naar Tandenfee

 

Hoe wisselend Wessel zijn buien zijn is bijna niet uit te leggen, van het een op andere moment kan hij zo omslaan als een blad aan een boom. Van leuk, lief en geduldig naar een woest en oncontroleerbaar draakje. In een van mijn vorige blogs kon je lezen dat er dus weer een aantal brillen in zijn boosheid zijn gesneuveld. Gelukkig hebben Wessel zijn Opa en Oma een brillenwinkel en werden we meteen weer (kosteloos) in een nieuw exemplaar voorzien. Het lijkt alsof het zo heeft moeten zijn. Wessel het brillendraakje met zijn “slechte oogjes” heeft geluk met zo’n lieve Opa en Oma. En wij natuurlijk ook…Op dit soort momenten moet ik er niet aan denken dat de kosten voor onze rekening zouden komen. Met zijn sterkte, inmiddels -17,5 en -13,5, kunnen we niet anders kiezen dan de aller dunst geslepen glazen en tja..die kosten behoorlijk wat. En dan de monturen nog niet eens meegerekend. Je zou er wel arm van kunnen worden.

Dit weekend was ons brillendraakje gelukkig weer thuis en heeft hij bezoek gehad van de tandenfee. Zaterdagavond voelde hij ineens een losse tand en gelukkig heeft hij er ook deze keer weinig moeite mee gehad om zijn tand eruit te wiebelen.

Sinds een klein jaartje is hij begonnen met het wisselen van zijn melk tandjes naar de Grote mensen tanden. De laatste voortand is inmiddels ergens halverwege en nu dus weer een gat. Deze keer een ondertandje. Hij heeft net als ik, enorm grote tanden die door moeten komen en gelukkig komen ze een beetje redelijk recht door ook. Maar hoog bezoek van de tandenfee dit weekend dus want vanaf de eerste tand mag hij zijn tand in zijn tandendoosje stoppen zodat de magische tandenfee iets voor hem neer kan leggen als beloning en zijn nieuwe tand kan laten groeien. Voor de allereerste tand kreeg Wessel een drakentandenborstel met drakentandpasta en een briefje dat hij goed voor zijn grote mensentanden moet zorgen en ze heel goed moet poetsen. Voor de volgende tanden kreeg hij een Euro. Vol enthousiasme ging hij zondagmorgen naar beneden om te kijken of de tandenfee zijn tand had gevonden…Ja hoor, er lag een euro!
Op naar de volgende magische wissel…

 

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: