KOEK

Kunst Op Een Koekje

23 december 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

“Groen” de Kerstdagen door..

Aan groen ontbreekt het niet in Huize Kniezebietertjes. De Groene kerstboom staat er al weer, een groene kerstkrans en zelfs een groen tafelstuk. Natuurlijk wel met een beetje accentkleur, dit jaar goud met wit. Ik zeg dit jaar, want ik wissel namelijk nog wel eens. Ooit, inmiddels zo’n achttien jaar geleden, toen ik voor de eerste keer mijn eigen boom op mocht tuigen had ik gekozen voor een helemaal gouden boom. Na de geboorte van Wessel hebben we jaren onbreekbaar vilt in rood gehad, rood met wit, een natuurboom en dit jaar dus weer goud. Natuurlijk met een hoop glitters en verschillende kerstfiguurtjes. Ik hou ervan…

Maar goed, omdat ik bijna altijd alles bewaar kan ik ook wat afwisselen. De lichtjes gaan al jaren meer en ook de meeste versiering voor in de boom wisselen elkaar dus al jaren af. Als de kerstdagen voorbij zijn struin ik de winkels af voor kerstkoopjes want dan ligt het meeste in de sale bak met een korting van meestal wel 80%. Een prikkie dus..En dan sla ik mijn slag en wordt de kerstdoos weer een beetje bijgevuld met nieuwe leuke items voor het jaar erop. Recyclen en Upcyclen doen we natuurlijk ook. Wat vorig jaar nog een kerstdorpje was, is nu uit elkaar gehaald en verdeeld onder de verschillende glazen stolpjes. Wat ineens weer een heel ander beeld geeft.

Groen hoort natuurlijk ook bij het eten rondom de feestdagen. Helemaal groen lukt niet helemaal maar we doen ons best. We gaan gourmetten dit jaar volgens de wens van Wessel. Hij vindt het zo gezellig dat koken met die kleine pannetjes zoals hij zelf zegt. We  proberen  wel te letten op de hoeveelheid vlees en ook waar het vandaan komt (de kipfilet van eigen kipjes natuurlijk). Veel groente en fruit erbij en ik probeer zelf nog wat lekkers in elkaar te knutselen voor het toetje. Hier in het Noorden zijn de nieuwjaarsrolletjes echt een traditie en inmiddels is bijna de hele familie al voorzien van een gevuld trommeltje (of twee ;-)). Want ook deze maken we natuurlijk zelf..zoveel lekkerder maar of het echt gezonder is denk ik niet…een lading suiker is natuurlijk nooit gezond.

Toch blijf ik het soms wel een uitdaging om zo “Groen” mogelijk het leven door te komen. Overal liggen de verleidingen op de loer, de leuke spulletjes lachen me vanuit elke winkel toe en ook mijn portemonnee moet in deze tijd goed in de gaten gehouden worden. In de Decembermaand lijkt het er toch echt sneller uit te vliegen dan normaal. Hoe doen jullie dat toch allemaal???

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: