KOEK

Kunst Op Een Koekje

16 december 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Dag Sinterklaasje…Welkom Brillendraakje

cimg2135
Ik mag het bijna niet zeggen maar wat en ik blij dat die beste man, zijn gevolg en paardje op de stoomboot weer naar Spanje is vertrokken. Eindelijk is de rust weer een beetje wedergekeerd. De onregelmatige dagen waren voor Wessel niet echt fijn, twee dagen extra vrij was ook wel weer even wennen. We merken het aan zijn drukke maar vooral onvoorspelbare gedrag. Van het een op andere moment kan het omslaan van vrolijk naar draakje. Waar het normaal gesproken al een marathon is om hem continu in de gaten te houden en rond zijn buien te werken is het rond deze dagen alsof je dagelijks een triatlon achter de rug hebt.

Zoals voorspeld is huize Kniezebietertjes dit jaar niet overgeslagen en heeft Sinterklaas Wessel voorzien van een arsenaal Hot Wheels auto’s en vliegtuigjes. Op een rotorblad van een helikopter na zitten alle onderdelen er nog aan en op en hopelijk blijft dat nog even zo. We hebben na een valse start, lees Time-out, een gezellige en vrolijke pakjesavond gehad. We zijn weer begonnen in het nieuwe boek van Dolfje Weerwolfje en de chocoladeletter heeft een mooie rode bult op mijn wang achter gelaten…

Na een week of tien verder te zijn in de nieuwe situatie, voelt Wessel zich zowel op school als op de Libelle inmiddels thuis. Hij doet niet anders dan hoe we hem kennen en hoe hij zich thuis kan laten zien. Een grote schat en lieverd maar tegelijkertijd heb ik hem deze week omgetoverd tot het brillendraakje. Zoals meestal het geval is moet zijn bril het in een boze bui namelijk ontgelden. En aangezien het met de boze buien deze drukke en onvoorspelbare weken behoorlijk uitkijken is kan het dus ook niet altijd goed gaan. Hij buigt, drukt en trekt de bril van zijn hoofd en is daarbij niet echt zachthandig. Afgelopen vrijdag was er al een bril gesneuveld op school en ook deze week was het weer raak, 2 monturen in een week gewoon kapotgemaakt door het brillendraakje..oftewel Wessel.

Omdat deze week toch het halfjaars bezoekje aan de oogarts op de agenda stond en de sterkte van zijn bril ook weer veranderd is, komt er weer een nieuw stoer brilletje. Wessel heeft hem een tijdje geleden alvast samen met zijn Opa en Oma van de brillenwinkel uitgekozen en hij vind hem erg mooi… Ik ook, ik hoop alleen wel dat deze een tijdje ontzien wordt door het brillendraakje!

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: