KOEK

Kunst Op Een Koekje

9 december 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Wat zal de Sint schenken?

Wat zal er dit jaar weer in de zak van Sinterklaas zitten? Wessel heeft vanaf het moment dat het speelgoedboek in oktober alweer in de bus viel druk gekrabbeld in het boek en dan ook daadwerkelijk alles aangekruist wat hij graag zou willen hebben. Er is bijna geen bladzijde onaangetast gebleven en zelfs de poppen en Barbie afdeling is niet overgeslagen.
We hebben samen inmiddels maar een verlanglijstje geknipt en geplakt met wat hij echt het allerleukst vind. Het blijft meestal namelijk niet bij een paar dingen maar hij gaat ervan uit dat Sint ook echt alles gaat kopen wat op zijn lijstje staat.

Het blijft wel erg moeilijk, want ondanks het feit dat hij alles wel leuk vind, is het wel geschikt voor een alles sloper? Binnen no-time heeft meneer namelijk alle losse onderdelen, wieltjes, banden, schroefjes of eventuele plastic delen van het net zo leuk aangeschafte cadeautje gesloopt. Een paar jaar geleden was het helemaal een crime want toen verdwenen alle onderdeeltjes rechtstreeks richting mond, inmiddels stopt hij het gelukkig niet meer in zijn mond maar laat het lekker rondslingeren. Dus wat koop je dan? Normaal gesproken testten we altijd in de winkel zelf of het geschikt en redelijk duurzaam speelgoed zou kunnen zijn voor onze mini sloper. Helaas zijn daar ter plekke ook wel eens meteen “spontaan” onderdelen afgevlogen en was het voor ons dan ook direct duidelijk dat dit maar een paar minuten speelplezier op zou leveren gevolgd door een hoop frustratie van het kapotte cadeau.

Duurzaam speelgoed van hout of metaal zijn eigenlijk het meest geschikt. Al is het nadeel daarvan weer dat op het moment dat het speelgoed in een boze bui door de kamer slingert dit vaak ook weer meer beschadigingen aan de omgeving oplevert dan een kunststof of zacht speelgoedje. Maar goed…door de jaren heen hebben we inmiddels tot groot genoegen van Wessel een complete Brio stad verzameld, aangevuld met een boerderij van hout gemaakt door Opa. De helikopters en vliegtuigen zijn nog intact maar zelfs de wielen van de treinen zijn al onder het treinstel weggesloopt. Dus zelfs speelgoed waarvan we dachten dat het onsloopbaar zou zijn moet het soms ontgelden.

Sinds hij doordeweeks in de Libelle woont ziet hij ook andere kinderen met hun speelgoed. Momenteel is hij dus naast de houten speeltreinset ook gecharmeerd van Hot-Wheels en alle soorten andere vierwielers, vliegtuigen en toebehoren.
Dit jaar zullen de cadeau’s van sint bestaan uit een arsenaal van metalen Hot-Wheels auto’s en vliegtuigen die hij ook bij zijn houten treinset kan gebruiken, een op afstand bestuurbare auto, een (voorlees) boek van zijn favoriet Dolfje Weerwolfje en natuurlijk mag een chocoladeletter niet ontbreken. Ben benieuwd hoe lang de wieltjes, propellers en stuurtjes het dit jaar gaan volhouden…

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: