KOEK

Kunst Op Een Koekje

2 december 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Missie voltooid..

Het loopt toch allemaal weer anders dan we gepland hadden. Zoals ik vorige week had besloten om pas het laatste weekend voor Sinterklaas te beginnen met het zetten van zijn schoentje moet ik hier alweer op terug komen. Aangezien er bij Wessel op school en op de Libelle toch al best wat aandacht aan Sint wordt besteed en hij zich afvroeg waarom hij nog geen schoentje mocht zetten heb ik er weer een andere draai aan moeten geven.

Zoals er met Wessel eigenlijk nooit iets volgens plan gaat en we eigenlijk maar per dag moeten en kunnen kijken hoe we het in gaan passen om dingen voor hem begrijpelijk en duidelijk te maken, heb ik maar besloten om hem een brief van Sint te posten met een soort handleiding zodat het duidelijk is hoe het gaat tot aan pakjesavond.

Afgelopen zaterdag was het zover, hij kreeg post uit Spanje! Helemaal in zijn nopjes heeft hij de envelop opengemaakt (hij is dol op post) en toen er een kaart met dvd uit kwam van Sinterklaas was het klaar natuurlijk. Met behulp van een persoonlijk ingesproken boodschap van de Sint heeft de beste man hem uitgelegd dat hij alles al van ons wist. Papa, Mama en Wessel stonden in het grote boek, hij wist ons lievelingseten te vertellen, hij vertelde wat over Wessel zijn hobby’s, dat hij soms wel te lang op de Tablet zat en dat dat best wel een beetje minder mocht. Mama at teveel chocolade en Papa houd van dieren en Wessel verzorgd de kippen erg goed. “Hoe kan Sinterklaas dat nou allemaal weten?”….tja, de pieten horen en zien alles. En natuurlijk moeten papa en mama ook alles voor Sint bijhouden…wij zijn immers de hulp Sinten. Het fijne van deze manier was dat hij de boodschap meerdere malen af kon spelen via de dvd. Er werd verteld op het kaartje van Sint dat hij tot pakjesavond elke zaterdagavond zijn schoentje mag zetten en omdat hij zo mooi kan zingen hij wel twee liedjes mag doen. Vol trots ging zaterdagavond dus het schoentje voor de open haard, hij stoof naar de keuken, de koelkast ging open en er kwam natuurlijk een wortel voor paard uit, want die mag natuurlijk geen honger krijgen ;-).

20161119_201324
Uiteraard, zoals Sint al had verteld, zong hij uit volle borst twee liedjes voor de haard. Nog even een laatste controle of de pakjes wel door de schoorsteen paste en hij wenste een GROOT cadeau. Rustig gaan slapen maar midden in de nacht, op de gebruikelijke tijden van 1;00, 3;00 en 5;00 uur werd ik wakker van Sinterklaas liedjes. Hij was druk Sinterklaas Kapoentje en de rest van het liedjesarsenaal aan het zingen! Heerlijk geluid, maar of dat nou midden in de nacht moet?? Ik luister er nog een tijdje naar en net als Wessel ben ik uiteindelijk weer in slaap gevallen tot hij het s’morgens echt niet meer kon houden en moest gaan kijken of er ook wat in zijn schoentje zat…logisch natuurlijk want de spanning bouwt zo wel op natuurlijk. Helemaal trots al een pauw ziet hij zijn schoen staan met een klein pakje ernaast en een brief in zijn schoen. Ook de wortel zit er nog in..
Want wat blijkt? Op het gedicht van sint staat dat het grote cadeau niet door de schoorsteen past en moet dus pas op pakjesavond door piet voor de deur gezet worden. Het paard is op dieet want anders zakt hij straks nog door het dak  van al dat lekkers in elke schoen..Lachen, gieren en brullen…Geweldig! Het kleine cadeautje valt in de smaak en hij is helemaal blij dat hij later op de dag samen met zijn vriendje met de autootjes die hij van sint heeft gekregen mag gaan spelen…Hij heeft genoten en op deze manier is het hopelijk iets begrijpelijker voor hem. Toen hij weer naar de Libelle ging hoorde ik Wessel vanaf de achterbank: “Mag ik volgende week zaterdag weer mijn schoen zetten mama???”……. Missie voltooid.

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: