KOEK

Kunst Op Een Koekje

25 november 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Black week…

sirius-quotes-sirius-black-28701131-240-200

Sinds mijn vorige blog van dik een week geleden hebben we er weer een weekend opzitten, hebben we toch een andere draai aan het Sinterklaas feest gegeven en heeft Wessel al twee keer genoten van het rijden op Tommie de Pony.

Het is vandaag Black Friday maar voor mij was afgelopen week eerder Black week. Het was weer zo’n week die je het liefst zo snel mogelijk voorbij ziet gaan, mezelf verstoppen onder een dikke deken en er pas weer onderuit komen als de pijn weg is.
Dat doen we natuurlijk weer niet want ik geef mezelf maar weer een schop onder mijn kont en doe “gewoon” wat gedaan moet worden. We doen de dagelijkse wandeling om toch een beetje frisse lucht te krijgen en een beetje beweging. Al gaat alles moeizaam, ik doe het.

Wessel heeft ontzettend veel plezier gehad met zijn eerste paardrijles. Samen met hem heb ik er ook van genoten. Om de week ga ik samen met hem naar de Manege in Glimmen en op de eerste les gaan we eerst kennis maken op de manege en even kijken welk paardje voor hem gereserveerd is. Hij krijgt Tommie, een mooie gevlekt zwart wit shetlander pony’tje. Wessel is verliefd, Tommie is zo schattig en lief. “Braaf paardje…”. Een beetje moeite om op te stijgen doordat hij nou niet echt de soepelste is, eerder een stijve hark ;-). Hij zit er op alsof hij nooit anders heeft gedaan, recht en netjes en we lopen een aantal rondjes in colonne door de binnen bak.  Omdat het zonnetje schijnt gaan we ook nog naar buiten. Heerlijk, we lopen achter elkaar aan en de paardjes weten allemaal al wat ze moeten doen. Wessel geniet zichtbaar en ik kan niet anders dan van hem genieten. Hij zit zo te glunderen dat ik er warm van wordt.
20161116_144642
Een goede beslissing om hem van het paardrijden te laten genieten. Hij is sowieso dol op dieren dus dit is natuurlijk heerlijk voor hem. Een beetje teleurgesteld dat de les voorbij is en hij niet hoeft te borstelen, te kammen of de stal hoeft schoon te maken stappen we met zijn allen weer in de Visio bus op weg naar de Libelle. Hij gaat Tommie nu al missen.

Bij de Libelle kleed ik hem weer even om en heb als afleiding van huis een van zijn Cars-Autootjes meegenomen zodat hij zo met vriendje J. kan spelen en het tussentijdse afscheid wat makkelijker zal gaan. Geslaagde actie want het afscheid is rustig, even omschakelen voor hem maar nu duurt het nog maar twee dagen tot mama weer komt. Ik krijg nog een dikke knuffel en ik ga weer richting huis. Inmiddels wordt het al schemerig buiten en ik merk dat mijn batterij ook langzaam leeg is geworden. Het gehobbel naast Tommie heeft niet echt meegeholpen. Maar dit had ik niet willen missen!
Thuis is het gedaan. Ik nestel mezelf op de bank en probeer wat rust te zoeken. Stilte en even niet praten is meestal wel een trucje. Helaas zonder resultaat, want de pijn blijft aanhouden en ik wordt zelfs weer misselijk van de pijn. Rechts werkt weer wat minder mee en ik ben weer geprikkeld. Het weekend komt er weer aan en ik doe mijn best er weer wat gezelligs van te maken. We gaan samen maar pepernoten bakken, de kippensoep staat alweer op en de was hangt te drogen. Wessel is gezellig en ik geniet weer van zijn aanwezigheid. Als het afscheid zondag weer goed verloopt kan ik weer even rustig aan doen. Ik merk dat mijn accu niet op oplaadt dus rust is geboden..Helaas staan er weer een hoop afspraken gepland en ik ben zo eigenwijs deze maar niet af te zeggen omdat ik het dan alleen maar voor me uitschuif. Dus gewoon maar door. Het is nu vrijdag en het is er niet beter op geworden. Hoop dat er een miraculeuze genezing optreed dit weekend want maandag heb ik samen met vriendinnetje een make-over met fotoshoot. Ik heb er erg veel zin in dus hoop dat het weekend weer beter gaat. Ach..zo slepen we voort.

Vandaag mogen we Wessel weer ophalen, hij heeft een redelijke week gehad ondanks een flinke oorontsteking, heeft deze week weer genoten van het rijden op Tommie en hij mag morgen zoals verteld door Sint zijn schoentje weer zetten. We gaan er weer voor, hopelijk volgende week een heldere White Week in plaats van donkere Black week!

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: