KOEK

Kunst Op Een Koekje

15 november 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Een slechte start van de week..

f4004e8ea4480d28b80a4677ae906a2a
Omdat ik elke dag erg benieuwd ben naar Wessel zijn dag heb ik gisteravond weer even gebeld met de Libelle. Wessel had een moeilijke start van de week, zondagnacht heeft hij flink (stilletjes) lopen spoken zo te horen. De nachtdienst heeft het blijkbaar niet eens in de gaten gehad want toen het tijd was om op te staan lag er een verrassing klaar voor de leiding. Net zoals thuis is hij s’nachts soms zo stil dat je het niet eens in de gaten hebt.
Er zat nog meer poep in zijn systeem en helaas is dit s’nachts gekomen, hij is wel zo slim geweest om het tussen de spijlen van zijn bed door naar buiten te gooien dus het lag op de grond. Helaas niet alleen daar maar ook resten in zijn bed, op de dekens, hij had het laken er alweer af, zijn pyjama was alweer uit en ik denk dat hij er zelf ook weer gedeeltelijk onder zat. Een nat bed en een rillende koude Wessel als gevolg.

Niet echt een lekker begin van de week en dat merkten ze ook de rest van de dag. Wessel was moe, snel geprikkeld en toen na schooltijd ook nog niemand wilde spelen was het klaar. Hij had er geen zin meer in…Boos en veel overredingskracht nodig om hem een beetje bij te krijgen. Tijdens het eten heeft hij even zijn momentje gepakt door even voor de televisie te gaan staan wiegen en zichzelf een beetje te kalmeren. Ging redelijk goed, totdat na etenstijd de drukte weer begon en de een na de ander weer wat energie had gekregen en er dus een kakofonie van geluiden om hem heen begon. Op tijd naar bed is dan ook de enige oplossing..Nog steeds een beetje boos en hij wilde ook niet douchen. Geen strijd aangegaan want dan escaleert het helemaal, nog even de rust op zijn kamer opzoeken, samen een verhaaltje voorlezen en hij is gelukkig weer rustig in slaap gevallen.

Helaas zijn zulke dagen ons ook niet onbekend, de drukte van de tijd van het jaar spelen hier ook wel een rol in. Daarbij komt dan nog dat het allemaal nog steeds wennen is. Hij is zijn begeleiders stuk voor stuk nog aan het uittesten. En waar hij hier thuis het alleen met Papa en Mama moet doen heeft hij het op de Libelle met wel een stuk of tien begeleiders te doen. Natuurlijk niet allemaal tegelijk maar hij weet inmiddels wel wat hij bij wie wel en niet kan doen. Hoever kan ik gaan?? Hij begint zich steeds veiliger te voelen en steeds meer thuis. Anders zou hij dit niet laten zien.

Ik ben benieuwd hoe het vandaag weer met onze kleine grote man gaat. Hopelijk heeft hij en betere start dan gisteren en gaat het allemaal een stukje makkelijker voor hem. Dan is hij weer het vrolijke en gezellige, maar ook pittige mannetje wat de leiding vol enthousiasme verwelkomd na schooltijd. Morgen gaan we paardrijden en kan ik hem weer even lekker knuffelen want ik mis hem alweer ontzettend….

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: