KOEK

Kunst Op Een Koekje

14 november 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Kip Kap Kogel…

thumbnail_20161113_211556
11 november is de dag…inderdaad, afgelopen vrijdag weer het weer zover, het was
Sint Maarten in het Noorden. Of ook wel Kip Kap Kogel. En uiteraard mocht Wessel met zijn prachtige ge-upcyclede lampion van dit jaar de show stelen door liedjes te zingen langs de deuren en dan ook nog beloond worden met een snoepje (of twee)!

Nadat we zijn spullen al verzameld hadden in de Libelle, zijn wasgoed bij elkaar gepakt en gezorgd hadden dat zijn elektronisch assortiment weer mee naar huis kwam voor het weekend, stonden we hem al op te wachten op het schoolplein.
We kwamen nog maar net het plein oplopen en kwam juf E. al naar buiten lopen, Wessel had een onrustige dag gehad. Ze hadden met de lampion in de gymzaal gezeten, gezongen en Sint Maarten gevierd met een snoepje als traktatie. Wessel vond het allemaal waarschijnlijk erg indrukwekkend en anders dan hij gewend was op de Meidoorn. Hij was de rest van de dag ook een beetje opstandig. Hij had al aangegeven pijn in zijn buik te hebben en waarschijnlijk was dat ook de oorzaak van zijn nukkigheid. Dus Juf kwam hem voor de drukte aan al even naar buiten brengen en we werden verwelkomd met een scheldkanon. Tja..we zijn wel wat gewend, maar je kunt je een leuker welkom voorstellen. Ach, hij draait alweer bij als ik zeg dat we naar Opa en Oma gaan om lekker te eten en daarna met Oma de straten langs te lopen. Hij heeft er zin in!

Bij Opa en Oma heerlijk met zijn allen chinees gegeten en daarna met Oma de straten doorgegaan. Bij de buurvrouw zelfs een cadeau en voor de rest lekkere snoepjes en een paar mandarijntjes. Een flinke buit! Nadat hij naar de wc is geweest voor een grote boodschap (eindelijk!!), gaat hij zonder sputteren weer mee naar huis en mag van mij nog twee dingen van zijn snoepjes uitkiezen die hij mag opeten. Ik ben nooit blij met die enorme bak snoep, dus af en toe probeer ik de bak uit te sorteren op rommel ;-), helaas blijft dat nooit onopgemerkt want hij weet precies van wie/ waar hij welk snoepje heeft gehad. Wessel is namelijk een ster in onthouden!!
Na zijn lievelingsprogramma over dierenarts Dr. Pol gaat hij lekker zonder gemopper slapen. Wat hebben we vandaag genoten, ondanks de schijnbaar moeilijke start  van Wessel en mijn hoofdpijn (daarom loopt Oma met hem mee..) hebben we weer van hem genoten.

Zaterdagochtend hebben we uitgeslapen (Jaaa..zelfs Wessel!!) en zijn pas om acht uur wakker. We zijn naar Opa en Oma geweest in de winkel om mijn nieuwe bril op te halen
@Koning Optiek…Dank jullie wel! Hebben wat boodschapjes gedaan en zijn naar huis gegaan om soep te maken. S’middags lekker in de achtertuin (het bos) op zoek gegaan naar mooie plaatjes om mijn nieuwe camera uit te testen en naar de speeltuin geweest met Wessel. Voor we het weten is de dag om en was het na achten al bedtijd. Weer een goede nacht, maar twee keer kort wakker en weer uitgeslapen tot bijna acht uur! Het wakker kunnen worden van de haan die pas na achten naar buiten gaat helpt blijkbaar want normaal is hij tussen vijf en half zes wakker. We hebben bewust nog geen aandacht aan Sinterklaas gegeven om het even rustig aan te doen met de spanning. Dus dat komt later..

Zondag is het weer wat moeilijker, het is al goochelen om hem mee naar beneden te krijgen want is bij alles wat hij ziet alweer afgeleid. Eindelijk beneden moppert en schreeuwt hij vooral en manlief krijgt continu de middelvinger. Boos en veel gescheld. Hij kan weinig hebben vandaag dus maar rustig aan en niet te veel van hem willen of eisen.
We hebben nog lekker van de groentesoep gegeten en daarna, na wat tegengas van Wessel, toch maar even een rondje aan de wandel voor een frisse neus en hopelijk goede zin. Hij klaagt dat hij het zo koud heeft, struikelt steeds en moppert veel. Het rondje wordt maar  ingekort tot een klein stukje. Maar weer snel naar huis, het is alweer bijna tijd om naar de Libelle te gaan en ineens krijgt hij weer zin. Mama moet mee achterin de auto en samen lezen we het kookboekje van Boris wel vijf keer tot we in Haren zijn.
A. verwelkomt ons al en hij heeft er zin in, we ruimen zijn spullen op en hij laat trots zijn paardrijkleding zien. (hij gaat woensdag namelijk voor de eerste keer naar paardrijles).
Hij vraagt of buurjongetje J. er ook is want hij heeft zin om te spelen. Ik wordt nog even overladen met wel duizend kusjes van Wessel en papa krijgt nog een dikke knuffel en we moeten maar gaan want dan kan hij gaan spelen..Haha. Gelukkig, dat maakt het afscheid stukken prettiger en laat je hem met een goed gevoel achter. Hij heeft er zin in.
De ontlasting had hem vorige week dwars gezeten, je merkt het dan in zijn gedrag. Hij wordt opstandiger en hangeriger. Een heeft een nog korter lontje…Maar goed, het was ook alweer 5 dagen geleden. Dus niet meer dan logisch, daar zou ik ook last van hebben.

Nu hebben we een korte week, woensdagmiddag zie ik hem dus weer, hij gaat zijn eerste paardrijles volgen en mama gaat mee als begeleider. Ik ben erg benieuwd hoe hij het gaat vinden..hij heeft er erg veel zin in en is zo trots al een pauw!

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: