KOEK

Kunst Op Een Koekje

1 november 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Inhale, Exhale, Repeat…

inhale-exhale-shop

Na een goede week en een (redelijk) gezellig weekend komt het afscheid. Hartverscheurend deze keer, ontzettend moeilijk. Wessel weet wat er gaat komen en is heel erg verdrietig dat mama weer weg gaat. Hij wil mee naar huis, hangt aan mijn been en zegt dat ik niet naar huis mag gaan, ik moet bij hem blijven. Tranen met tuiten en ik moet me sterk houden en het niet nog moeilijker maken.
Wessel zich, logisch, bovenop me en kan me niet loslaten. Ik voel zijn verdriet in al mijn vezels en kan niet anders dan me rot voelen.
Ik weet dat het moeilijke afscheid nemen ook een keer komt, maar zo moeilijk had ik me niet in kunnen denken.

We hebben zijn spulletjes boven opgeruimd, de kleren weer in de kast gelegd en naar beneden om zijn tablet weg te brengen. Na een paar dikke knuffels en kussen probeer ik Wessel samen met begeleidster G. wat af te leiden en vertel dat ik nu echt naar huis moet gaan. Hij is nog steeds aan het snikken en verteld dat hij me zo gaat missen. Ik ga jou ook verschrikkelijk missen mannetje maar mama moet nu echt naar huis, “Waarom mag ik niet mee naar huis?, Ik wil ook mee naar huis”….Oeff….Jij bent een grote jongen die op kamers woont en morgen weer naar school gaat, weer leuke dingen gaat doen volgende week en  als het vrijdag is komen papa en mama weer bij je om je op te halen. Hij laat me nu echt niet meer los en wil niet dat ik weg ga. Samen maar geprobeerd om te kijken of hij wil helpen met koken, ook zonder succes, hij wil alleen maar bij mama blijven. Weer een paar dikke knuffels en ik moet nu echt gaan want het wordt steeds moeilijker om mijn tranen te bedwingen en het een beetje luchtig te houden. Ik neem voor de derde keer afscheid en loop de gang in, vanuit de weerspiegeling in de lift zie ik G. in alle macht Wessel proberen af te leiden en mee te krijgen naar de keuken. Hij trekt zich los en komt huilend achter me aan rennen, dus nog een keer troosten en knuffelen en weer afscheid nemen. Het wordt steeds zwaarder zo, helemaal als hij zo veel verdriet heeft. Nog een keer afleiden en nu loop ik echt door, ik hoor hem roepen en huilen maar ik moet doorlopen. Doe de deur achter me dicht en ik begin te snikken…wat moeilijk!
Ik zie hem samen met G. achter het raam staan en ik moet nu ook echt in de auto stappen en weggaan anders snapt hij het ook niet. Dus tranen weg en door..Ze zwaaien samen nog van achter het raam en ik rijd het terrein af…
De tranen blijven stromen dus ik moet echt even stoppen, flink huilen want anders kan ik niet verder rijden….

Eenmaal thuis aangekomen zit het me niet lekker, het schuldgevoel begint weer te knagen en ik vraag me af of het echt wel de goede beslissing is. Hij is nog zo klein, heeft ons nog zo hard nodig..Hoe gaat hij zich zo zonder ons ontwikkelen? Red hij het, kruipt hij niet in zijn schulp van verdriet? Gelukkig kan ik weer even bellen straks en al mijn zorgen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. G. heeft me gerustgesteld. Ondanks zijn verdriet heeft hij zich laten troosten en afleiden. Hij heeft lekker gegeten en kon weer leuk spelen met J. en K. Is rustig naar bed gegaan en zoekt af en toe de nabijheid van de leiding om een knuffel te krijgen. Ik krijg nog een mooie foto door gemaild van hem, heerlijk ontspannen aan het spelen. Wat is het toch een heerlijk ventje, en wat missen we hem…Maar we gaan door, er zullen nog wel meer van dit soort momentjes komen. Alles is nieuw, moet verwerkt worden en het is zoeken naar een nieuw ritme. Dus…Inhale, Exhale, Repeat…..

Advertenties

Een reactie op “Inhale, Exhale, Repeat…

  1. ik kan maar een ding zeggen heel veel sterkte ik was jou verhaal met trainen in mijn ogen te lezen ik leef zo met jullie mee heel veel kusjes van ons

    Like

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: