KOEK

Kunst Op Een Koekje

25 oktober 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

Een nieuw begin op de Iris…

iris-493894_640
De eerste schooldag van Wessel zit erop, waar wij zo in spanning hebben gezeten heeft onze kleine man het ontzettend naar zijn zin gehad. Hij was rond vijf uur wakker en had in bed geplast, nadien dus niet meer kunnen slapen, toen de leiding kwam om hem uit bed te halen stond hij al te springen van ongeduld naast zijn bed en kon niet wachten om naar school te gaan. Gewassen,tanden poetsen en (zelf!) aangekleed met behulp van het nieuwe script zijn planner met stip.

Naar beneden voor het ontbijt maar hij kon al bijna niet wachten..Hij wilde ook zijn broodje niet helemaal opeten omdat hij zei dat hij dan te laat op school zou komen..haha. Hij heeft er dus duidelijk veel zin in! Begeleidster A. heeft hem naar school gebracht en bij de ingang van school stond juf al op hem te wachten. Samen zijn ze naar zijn klasje
“De Iris” gegaan. (alle klassen hebben namen die met het oog te maken hebben). Ik kon intussen al bijna niet wachten hoe hij naar school was gegaan dus heb me toch niet kunnen bedwingen en heb de leiding maar gebeld rond 9:15…ik moest toch weten hoe ons mannetje het had gedaan en hoe hij zich voelde.. Boven verwachting dus!

Na schooltijd brengt juf hem weer naar de Libelle en verteld dan ook kort even hoe de dag is verlopen, zo hebben we een goede overdracht en is iedereen weer even op de hoogte. Ook weer een veilig idee dat hij niet zelf het plein over hoeft te steken…Juf M. stuurt s’avonds nog een e-mailtje over het verloop van de dag. Wessel heeft het ontzettend goed gedaan! Heel leuk meegedaan de hele dag, meteen een Senso les (soort gym), samen namen oefenen van de andere zes jongetjes, op ontdekkingstocht om al het nieuws te ontdekken in de klas, ervaren en proeven van tomaat en ui waar ze vandaag een soepje van gaan maken. Muziekles, knutselen en buiten spelen en fietsen. We zijn gerust! Het scheelt toch een hoop dat je op deze manier toch een beetje betrokken word en op de hoogte wordt gehouden. Het valt niet mee zo langs de zijlijn..

Na schooltijd heeft hij eerst nog op zijn kamer gespeeld om even een beetje tot rust te komen. Hij was namelijk behoorlijk aan het tandenknarsen, meestal een teken van overprikkeling/vermoeidheid. Nadat hij boven uitgespeeld was kwam hij beneden om te vragen of hij met buurjongetje J. mocht spelen. Natuurlijk..dus die heeft hij opgehaald en samen hebben ze nog ruim een uur boven bij Wessel op zijn kamer gespeeld met de Brio trein en auto’s. Gezellig! Rond etenstijd zijn ze weer naar beneden gekomen en heeft Wessel nog even op zijn tablet aan de keukentafel gespeeld terwijl de leiding bezig was met het avondeten. Heerlijk gegeten, alleen tijdens het eten begon hij wat uit te dagen en luidruchtig te boeren, na een aantal waarschuwingen van A. dat als hij dat bleef doen hij na etenstijd niet meer mocht spelen met J. Hij bleef toch doorgaan terwijl hij haar aankeek en dus heel consequent (dank je A..;-)) niet meer mogen spelen. Toen kwam natuurlijk het onvermijdelijke “Ik wil naar Mama toe”.. dus helaas niet meer spelen. De rek was er ook een beetje uit en hij begon duidelijk moe te worden van de inspannende dag. Dus maar lekker op bed. Nog steeds boos en nog 10 minuten lopen mopperen in zijn bed. Daarna heerlijk in slaap gevallen.
We zijn benieuwd hoe het vandaag weer is verlopen, als het elke dag zo gaat dan doen we het ervoor! Voor ons begint het lange wachten weer…het is stil in huis en ik zoek maar naar wat afleiding, het is even weer een nieuw ritme vinden. Voor zowel Wessel als voor ons. Maar vanavond hebben we gelukkig weer even contact en zijn we weer even wat dichterbij….

Advertenties

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: