KOEK

Kunst Op Een Koekje

10 oktober 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

De laatste keer….

100062-every-story-has-an-end
Het is een vreemde gewaarwording, wat we ook doen deze week het zal voor de laatste keer zijn. Het is de laatste week op Wessel zijn vertrouwde school, de laatste week met zijn lieve juffen en meesters, de laatste week dat hij met de taxi naar school gaat, de laatste week dat ik zijn broodtrommeltje klaar maak, de laatste week dat we hem in de taxi zetten en gedag zwaaien, de laatste eer dat we hem niet uit de taxi kunnen halen, de laatste week dat hij na schooltijd thuiskomt met verhalen, de laatste week dat hij me plat knuffelt als hij thuiskomt, de laatste week dat we nog volop van hem kunnen genieten. De laatste keer voor zoveel dingen…het is nu echt eng dichtbij.

Natuurlijk weet je dat na deze laatste keren ook weer eerste keren komen, maar dit keer zijn het eerste keren waar we geen, of in ieder geval beperkt, deel meer van uit gaan maken en daardoor nog moeilijker en pijnlijker zijn..De eerste week dat hij naar zijn nieuwe school gaat, De eerste week dat hij na school niet thuis komt, de eerste week dat we zijn verhalen bij thuiskomst niet horen, de eerste week dat hij ons s’middags niet helpt met klusjes in en om het huis, de eerste week dat hij er niet bij is om de kippen te verzorgen, de eerste week dat we doordeweeks elke dag samen eten en niet met zijn drietjes, de eerste week zonder zijn grapjes, de eerste week zonder zijn gezelligheid, de eerste week zonder zijn knuffels en kusjes, de eerste week dat ik hem geen kusje geef als hij op bed gaat, de eerste week dat ik hem niet elke avond naar bed breng, de eerste week dat ik hem geen verhaaltje voorlees, de eerste week dat ons mannetje er niet is in al zijn gezelligheid en aanwezigheid.

We hebben eerst een week vakantie en gelukkig kunnen we nog een hele week genieten, ons volzuigen met zijn eindeloze energie, grapjes en liefde. We kunnen nog een laatste week van alles dingen gaan genieten. Want zo voelt het echt, ik gebruik alle mogelijke energie die ik heb om er volop te kunnen genieten van alle laatste keren, alle eerste dingen probeer ik zo goed mogelijk los te laten…Overal is namelijk een eerste en een laatste keer voor, maar wat doen deze laatste en eerste keren verschrikkelijk veel pijn…..

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: