KOEK

Kunst Op Een Koekje

21 september 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

1 comment

Superdrankje (Gorilla Heksendrank)

We beginnen elke morgen met een superdrankje, een groene mix van Chlorella en Tarwegras. Je zult het vast al wel eens ergens hebben gehoord…Het was in het begin even wennen maar bij een gezonde levensstijl (en alle kleine hulpjes die helpen mee te vechten tegen het kankermonster) hoort ook dit Groene Gorilla Heksendrankje zoals Wessel het ook wel noemt. En heel af en toe waagt hij zich ook aan een restje van het supergoedje, hij krijgt er namelijk superkrachten door ;-)…..
Maar wat is het eigenlijk en waar is het goed voor?

20160907_102422
Chlorella:
Chlorella is een groen, eencellig zoetwateralgje dat oorspronkelijk werd aangetroffen in rivieren en meren in Oost-Azië. Eencellige algen behoren tot de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Het zijn minuscuul kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. Algen kunnen zich enorm goed aanpassen aan extreme omstandigheden en behoren tot de oudste levensvormen. Ze bewonen al zo’n 2,5 miljard jaar onze aarde. Chlorella bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan chlorofyl; de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in energie.

Honderd jaar geleden kwamen wetenschappers er al achter dat Chlorella een ongelooflijk rijke bron van voedingsstoffen was. Chlorella bevat alle vitamines (behalve vitamine D), heel veel mineralen (waaronder veel calcium en ijzer), aminozuren, enzymen, vetzuren (vooral veel omega 3), essentiële suikers, eiwitten, sporenelementen en anti-oxidanten. Men dacht toen dat Chlorella de honger de wereld uit zou helpen, omdat Chlorella razendsnel groeit: het algje verdubbelt zichzelf namelijk iedere 10 uur! Er was echter één probleem: het algje was niet verteerbaar voor ons spijsverteringsstelsel, waardoor de voedingsstoffen niet konden worden opgenomen. Dit probleem werd uiteindelijk in Japan in 1975 opgelost, waardoor het algje beschikbaar kwam voor menselijke consumptie.

Aan de ene kant is Chlorella dus een rijke bron van vitale voedingsstoffen die we in onze huidige samenleving met al het industriële voedsel zo vaak en zo veel tekortkomen. Alleen daarom al is het een waardevol superfood. Maar dat is niet het enige. Chlorella bevat ook grote hoeveelheden DNA en RNA. Dit zijn stofjes (nucleïnezuren) in je lichaam die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van al je lichaamscellen. Naarmate je ouder wordt neemt de productie van deze stofjes langzaam af. Deze afname wordt wel in verband gebracht met artritis, kanker, hart- en vaatziekten en dementie. Chlorella zorgt ervoor dat deze stofjes weer op peil worden gebracht waardoor de kwaliteit van de celvorming kan worden verhoogd. Hiermee kan onder andere  het verouderingsproces worden vertraagd.

Chlorella bevat daarbij een unieke stof die alleen in chlorella wordt aangetroffen en daarom de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen. In het menselijk lichaam levert dit stofje een bijdrage aan een snel herstel van onze lichaamscellen en -weefsels.

Chlorella bevat de grootste hoeveelheid chlorofyl van alle voedingsproducten. Chlorofyl kan zorgen voor het gezond houden van je bloed, je spijsverteringsorganen, waaronder je darmen, en het ondersteunen van je lever en nieren. Het helpt om je darmflora te herstellen. Heel belangrijk als je bedenkt dat je darmen het hart zijn van je gezondheid!

Alsof dit alles nog niet genoeg is blijkt uit veel onderzoek dat Chlorella ook nog eens in staat is om giftige stoffen uit ons lichaam te halen. Denk hierbij aan zware metalen (lood en kwik) maar ook giftige stoffen uit bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen en niet-natuurlijke cosmetica en ook nog restjes van deze stoffen via ons leidingwater die wij ongemerkt en ongewild allemaal toch binnenkrijgen. Normaal gesproken worden deze giftige stoffen in je vet opgeslagen en blijven daar je leven lang zitten. Met Chlorella worden deze in de loop der tijd verwijderd uit je lichaam. Denk hieraan als je jarenlang medicijnen of niet-natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica hebt gebruikt. In Japan is men er bovendien achter gekomen dat Chlorella een helende werking heeft op de destructieve impact van radioactieve straling. Uit onderzoek is ook nog gebleken dat Chlorella bij kankerpatiënten die waren behandeld met medicatie en chemotherapie een positieve uitwerking had op hun immuunsysteem.

De belangrijkste voordelen kort samengevat

  • Bevat alle vitaminen met uitzondering van vitamine D
  • Bevat hoge waarden aan eiwitten
  • Bevat alle 8 essentiële aminozuren
  • Kan bijdrage leveren aan gezonde darmen en spijsvertering (en dus stoelgang)
  • Kan ondersteunend werken bij de regulering van je bloedsuikerspiegel (voorkomt dips en dus eetbuien)
  • Kan ondersteunend werken bij de hormoonbalans in je lichaam
  • Kan meehelpen om ontstekingen aan te pakken en te voorkomen
  • Kan virale en bacteriële infecties aanpakken
  • Kan de reinigende werking van je lever stimuleren

20160907_102448
Tarwegras:
Tarwegras behoort tot de grasfamilie. Het is de jonge groene scheur van de tarweplant. Tarwegras is een bijzonder gezond voor je. 100 Gram tarwegras bevat evenveel voedingsstoffen als 2,3 kilogram groente. Je kunt tarwegras dus zien als een pakhuis vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarom is het een van de top voedingsmiddelen. De positieve effecten van tarwegras zijn enorm. Het bevordert je gezondheid in algemene zin, want het werkt vochtafdrijvend en ontstekingsremmend. Ook is het heel goed voor je bloedaanmaak.

Tarwegras werkt ontgiftend voor nieren lever en darmen, ontstekingsremmend, weerstand verhogend, infectie bestrijdend, ontzurend, bloedzuiverend en het beschermt tegen ouderdomsverschijnselen. Verder kan het preventief zijn tegen chronische aandoeningen als kanker, diabetes 2, reuma, tumoren en allergieën. Ook kan tarwegras je energie geven en je stofwisseling bevorderen, daarnaast werkt tarwegras ontgiftend. Dit houdt in dat het allerlei giftige stoffen zoals uitlaatgassen, dioxine, straling, pesticiden en zware metalen, afkomstig uit het milieu en conserveringsmiddelen, geur-, kleur-, en smaakstoffen, uit je voeding filtert en deze afvoert via je urine.

Het kan zelfs ongewenste celmutaties tegengaan. Hierdoor remt en voorkomt het celmutaties die tumoren en kanker kunnen veroorzaken. Hier is echter nog weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Door fysiotherapeuten wordt het echter wel succesvol ingezet tegen allerlei ziektes. Ook kan tarwegras je bloedsuikerspiegel verlagen. Dit is goed nieuws voor mensen met diabetes 2. Raadpleeg wel je arts wanneer je tarwegras gaat drinken, de kans bestaat namelijk dat je minder bloedsuiker verlagende medicijnen nodig hebt. Het wordt ook wel ingezet bij zware geestelijke en fysieke inspanningen, stress, vermoeidheid, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, maagzuur oprisping, winderigheid, darm opstoppingen, rectaal bloedverlies, leeftijdsgerelateerde staar, allerlei ontstekingen in de alvleesklier, maagwand en tandvlees en nieraandoeningen.

Tarwegras kan ook helpen bij aandoeningen als jicht, artritis, artrose, astma, rugpijn, migraine en spierpijn. Ook wordt tarwegras preventief ingezet bij verkoudheid, bronchitis, Alzheimer en Parkinson en zelfs om de bijwerkingen van een chemokuur. Het kan zelfs DNA herstellend werken.

Hippocrates zei al ‘Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding’. Gezond eten draagt enorm bij aan het voorkomen van al deze bovengenoemde aandoeningen. Daarom hebben we een paar jaar geleden ook onze slow juicer aangeschaft. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de vitamine bommetjes! Alle extra beetjes helpen om het Kankermonster te verslaan!! Momenteel drinken we de tarwegras als mix met de Chlorella in poedervorm maar we hebben ook een tijdje ons eigen tarwegras opgekweekt, het resultaat is helaas maar een klein beetje vers sap en alleen goed op te kweken als het lekker in het zonnetje voor het raam kan staan, vandaar weer naar de poedervorm overgestapt. Het is even wennen de eerste paar dagen maar je voelt je daarna een stuk fitter!

 

 

Een reactie op “Superdrankje (Gorilla Heksendrank)

  1. Pingback: Gezondheid; Zelf helend vermogen Deel 5; Hoe beperk je je maandelijkse (PMS) klachten? – Welkom bij De Kniezebietertjes

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: