KOEK

Kunst Op Een Koekje

2 september 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

10 Huishoud Bespaartips

Naast de boodschappen bespaartips zijn er natuurlijk ook een hoop dingen die je in je huishouden kunt doen om dagelijks te besparen, sommige tips lijken heel simpel maar als je dit het hele jaar doet merk je dat je toch echt wel behoorlijk bespaart.

 1. Gebruik eens de helft van de producten die je normaal gebruikt. Een afwasmachinetabletje kun je namelijk heel goed in twee delen, je afwas word er net zo schoon van en zo kun je dubbel zolang met de producten doen. Bij de wasmachine hoef je ook maar een klein beetje te gebruiken. Ik was ook altijd geneigd om lekker veel waspoeder toe te voegen omdat ik het idee had dat het veel schoner werd. Integendeel! Vaak heb je waspoedersporen op de donkere was en met de helft wordt het echt waar, net zo schoon!
 2. Over de wasmachine: Probeer zo veel mogelijk in de daluren gebruik te maken van je wasmachine en eventueel droger. Dit scheelt op jaarbasis echt behoorlijk op je energienota! De meeste machines zijn inmiddels uitgerust met een programma waarbij je de tijd in kunt stellen, dus zorg ervoor dat hij s’nachts draait. Meeste energieleveranciers hebben hun daltarief tussen 23:00 en 6:00.
  Zo kun je s’morgens meteen je was ophangen en heeft het de hele dag tijd om te drogen! (wij hebben geen wasdroger aangezien het net zo snel en makkelijk is om de was even op te hangen, en zo vergeten we niet de was weer uit de droger te halen waardoor je later ook nog moet strijken omdat het er zo verkreukt uitkomt!).
 3. Koop waspoeder en geen vloeibare variant, daar gebruik je vaak toch meer van dan de bedoeling is, tenzij je je strikt aan het dopje houdt. Wasverzachter kun je ook rustig de helft van gebruiken.
 4. Eten over? Doe eens een kliekjesdag, echt waar er komen de lekkerste dingen voorbij. En zo voorkom je bovendien onnodige verspilling. Maak bijvoorbeeld eens een omelet met groente die je over hebt, een wrap met overgebleven vlees.En voor degenen die niet elke dag een stukje vlees hoeven te eten: opgebakken aardappels met een zelfgemaakte salade is ook heerlijk.
 5. Check je abonnementen, heb je echt wel zo veel nodig? Tv gids en krant zijn inmiddels heel makkelijk online te bekijken en is meteen up-to-date.
 6. Loterijen, hoe lang speel je al mee? En wat heb je uiteindelijk gewonnen? Waarschijnlijk niet veel, al hou je altijd de hoop dat je iets gaat winnen. Kies er als je het echt niet wilt missen voor om een los lot te kopen en niet maandelijks automatisch af te laten schrijven.
 7. Kijk eens naar tweedehands spulletjes die je simpel kunt pimpen, meubeltjes, kleding of zelfs huishoudelijke apparatuur. Op Marktplaats zijn bijvoorbeeld genoeg alternatieven te vinden voor wat je graag wilt hebben. Zet de kleding die je zelf niet meer aan wilt of te klein/groot is geworden op marktplaats of Ebay en verdien zo weer iets terug van je aankoopprijs. Alle beetjes die terug komen zijn weer mooi meegenomen!
 8. Koop vooruit, dus ga in de zomer op zoek naar bijvoorbeeld winterkleding, zo voorkom je dat je als het seizoen aan is gebroken te dubbel zo veel betaald!
 9. Laat elektronische apparatuur niet op standby staan, maar doe alles uit. Dit levert je een jaarlijkse besparing op van zo’n 25 euro. Daarbij is het op standby laten staan van apparaten brandgevaarlijk(er).
 10. Zet de centrale verwarming een tikje lager, natuurlijk wil je niet verkleumen maar het heeft echt geen zin om de hele dag te loeien terwijl je toch niet de hele dag binnen zit. Op jaarbasis schelt een graadje al rond de 75 Euro! En wat is er mis met s’avonds lekker op de bank met een warme plaid om? Lekker knus en gezellig toch?

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: