KOEK

Kunst Op Een Koekje

1 september 2016
KOEK Kunst Op Een Koekje

no comments

10 Boodschappen Bespaartips

10 super bespaartips die heel eenvoudig in je dagelijkse leven toe te passen zijn en je zo op een simpele manier redelijk wat kunt besparen.

 1. Stel een budget op voor je boodschappen en verdeel dit in een potje, zo voorkom je dat je onbedoeld meer besteed in de week dan dat je eigenlijk hebt.
  Neem een bepaald bedrag contant op bij de bank en zorg ervoor dat je het hier ook echt mee doet. Wij hebben bijvoorbeeld verschillende potjes waaronder een voor boodschappen, hier gaat maandelijks een bedrag in en meestal blijft er zelfs in de week wat over wat zo weer door kan naar de volgende week of maand. De ene week heb je nu eenmaal iets meer nodig dan de andere week. Hou je budget niet al te krap aan, je kunt beter een paar euro over houden dan dat je bij de kassa tekort komt!
 2. Maak een boodschappenlijstje!
 3. Doe je boodschappen het liefst een keer in de week, zo voorkom je dat je elke dag weer opnieuw in de verleiding komt meer in je boodschappenmandje te doen dan nodig is.
 4. Kijk naar eigen merk producten, deze zijn vaak net zo goed (komen vaak uit dezelfde fabriek als de A-merken) maar stukken voordeliger.
 5. Denk vooruit. Koop van houdbare producten die je vaak gebruikt wat meer als ze in de aanbieding zijn. Zo bespaar je en op de prijs en houdt je ook meer over in de week omdat je dit dan van je wekelijkse lijstje kunt schrappen. (zo doen wij dit vooral met de iets duurdere producten zoals koffie, wasmiddel en wasverzachter, shampoo, afwasmachinetabletjes, wc papier).
 6. Neem als je toch eens kleine boodschappen nodig hebt een mandje in plaats van een karretje, zo merkt je aan het gewicht van je mandje eerder dat je toch meer meeneemt dan de bedoeling was.
 7. Vermijd kant en klaar producten, naast het feit dat deze boordevol suikers en zout zitten, kun je veel goedkoper en gemakkelijker zelf een grotere portie maken die je dan weer in gedeeltes in kunt vriezen. Zorg er dus ook voor dat je een vriezer of vriesvak hebt, zo heb je altijd ruimte om iets extra’s mee te nemen als het in de aanbieding is. Bijvoorbeeld brood en natuurlijk om je eten wat je over houdt in porties in te kunnen vriezen.
 8. Vergelijk prijzen, in verschillende supermarkten zijn ook verschillende prijzen voor dezelfde artikelen. Zo kun je inmiddels bij de A.ldi & L.idl bijvoorbeeld ook terecht voor A-merken, als is het stukken voordeliger. Daarnaast is de groente en Fruitafdeling enorm en stukken voordeliger.
 9. Heb je een verjaardag of feestje? Zorg ervoor dat je hier al ruime tijd van tevoren rekening mee houdt door in je wekelijkse boodschappen bijvoorbeeld al vast wat extra’s mee te nemen zoals zoutjes, chips, bier of drank.
 10. En natuurlijk het meest voor de hand liggende: Kweek eens je eigen groente en fruit! Zo kun je het allermeest besparen. Door onze moestuin en bakken hebben we in de zomer heel weinig kosten voor groente en fruit doordat dat dankzij de tuin in overvloed komt. In het gedeelte zelfvoorzienend leven leg ik je meer uit over alle verschillende mogelijkheden.

Wat eigenlijk niet in het lijstje mag ontbreken is het volgende:
Let eens op producten waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum bijna aflopen. Wat veel mensen niet weten is dat de houdbaarheidsdatum een adviesrichtlijn is van de fabrikant en dit echt niet in het nadeel hoeft te zijn van het product. Ik bedoel natuurlijk geen versproducten die over datum zijn maar wel die tegen het eind lopen, vaak zijn hier behoorlijke kortingen van wel 50 tot 70% op! Denk bijvoorbeeld aan vlees wat je meteen kunt verweken in porties en in kunt vriezen of groente die je in een stamppot of soep kunt verwerken (geen mens ziet dan dat er een paar rimpeltjes op zaten hoor!)

Geef een reactie

Required fields are marked *.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: